Boeken Favourites Featured Getest

Gelezen: Gewoonweg onweerstaanbaar

In Amerika weten ze het al lang: Rachel Gibson schrijft geweldige chicklit romans. Ook Nederland begint haar steeds beter te kennen, na bestsellers als Verslingerd aan jou en De man van mijn dromen. ‘Gewoonweg onweerstaanbaar’ is haar nieuwste, in het Nederlands verschenen boek.

Het boek werd in 1998 al in Amerika uitgegeven, en vormde daarmee de start van de serie die zich afspeelt rondom een ijshockeyteam, net als ‘De man van mijn dromen…‘, ‘Zwijgen is zilver…‘ en ‘Ware liefde en andere rampen‘. Deze titels verschenen al eerder in het Nederlands, dus kan het voor de echte Rachel Gibson fan even raar zijn om nu opeens helemaal terug in de tijd te gaan. Gelukkig staat het verhaal, op 1 gebeurtenis na, vrijwel helemaal los van de overige delen.

Georgeanne staat op het punt om te trouwen met de steenrijke, maar tevens bejaarde eigenaar van een ijshockeyteam. Op het laatste moment vlucht zij, waarbij ze hulp krijgt van John. Dat John 1 van de spelers van haar ‘toch niet’ echtgenoot is weet zij op dat moment niet, net zoals hij ook niet weet met wie hij te maken heeft. Als hij daar achterkomt is hij bepaald niet blij, de baas zal niet blij zijn als hij zijn verloofde helpt vluchten, maar het lijkt al te laat. John zit met Georgeanne opgescheept, en vindt dat minder erg dan hij zichzelf wil laten geloven.

Zoals alle boeken van Rachel Gibson, is ook ‘Gewoonweg onweerstaanbaar’ weer een heerlijke chicklit roman. Het fijne is dat haar boeken geloofwaardige, prettige hoofdpersonen hebben, die je vanzelf aardig gaat vinden. Liefde, lust en romantiek spelen een grote rol, maar nooit ten koste van de prima verhaallijnen en goed uitgewerkte plots. Het minpuntje van het niet in de juiste volgorde uitbrengen van de boeken weegt niet op tegen wat wij al sinds het lezen van haar eerste boek zeggen: Rachel Gibsons boeken zijn HOT!.

Gewoonweg onweerstaanbaar – Rachel Gibson
ISBN 9789045202945
Karakter Uitgevers
14,95 euro