Baby

Wil jij met je kinderen gaan fietsen? 

happy mom with child on bike

Als je jonge kinderen hebt, kun je soms het idee hebben dat je de hele dag binnen zit. De eerste maanden na de geboorte van je kind, is het nog heel fijn om lekker in jouw eigen bubbel te zitten met je kind, maar daarna willen jonge ouders toch vaak even naar buiten met hun kinderen. Nederlanders zouden geen Nederlanders zijn wanneer zij niet de behoefte hadden om met hun kind te gaan fietsen. Fietsen is voor veel mensen de ultieme vrijheid ervaren; je kunt overal heen, je krijgt een fijne portie lichaamsbeweging en je kunt iets leuks ondernemen met je kind. Waar je echter goed op moet letten, is dat je je fiets goed uitrust om met je kinderen op pad te gaan. Wij laten je zien hoe je met een, of twee kinderen kunt genieten van een heerlijk fietstochtje. 

Een fietsstoeltje voor je kind

Wie met zijn kind wil gaan fietsen, zal moeten zorgen dat je een goed fietsstoeltje op je fiets monteert. Je kunt kiezen uit allerlei stoeltjes, maar je moet vooral kijken naar wat geschikt is voor jouw fiets. Je kunt namelijk een fietsstoeltje voor op je fiets monteren, maar dat moet passen. Als je namelijk een kinderstoeltje voor op je fiets monteert, dan kan dat de ruimte beperken die je hebt om goed te sturen. Dat kan gevaarlijke situaties opleveren en daarom is het belangrijk om hier even goed naar te kijken. Je kunt ook besluiten om een speciale ‘mamafiets’ te kopen. Deze fiets is ruimer opgezet en het stuur is zo gemaakt dat er nog veel ruimte is voor een kinderstoeltje. Je kunt het stuur nog altijd goed vasthouden en een bocht nemen levert geen problemen op. 

white bicycle road sign
Photo by Cristiana Raluca on Pexels.com

Een stoeltje achterop je fiets

Wanneer je het niet vertrouwt om een kinderstoeltje voor op je fiets te monteren, dan kun je altijd kiezen voor een fietsstoeltje achter. Het voordeel van een stoeltje op de bagagedrager van je fiets is dat het je niet beperkt in je stuurruimte. Een ander voordeel is dat je kind in jouw luwte zit waardoor het comfortabeler op de fiets zit. Een nadeel kan echter zijn dat je je kind minder goed ziet. Zorg er daarom voor dat je de gespen altijd goed sluit en dat je kind niet uit het stoeltje kan vallen. Een goed kinderstoeltje biedt volop garanties om te zorgen dat jullie een fijn ritje op de fiets kunnen maken. 

Koop een elektrische fiets

Wanneer je met twee kinderen op pad wilt gaan, dus met een zitje voor- en achterop je fiets, dan kan dit een grote krachtinspanning van jou vragen. Koop daarom een elektrische fiets om het jezelf gemakkelijker te maken. Jij hoeft dan nauwelijks kracht te zetten om op snelheid te komen en te blijven. Bekijk de mogelijkheden en check ook de speciale fietsen voor ouders. Veel fietsplezier!