Boeken Favourites

De cocktailclub

Het is een beetje verwarrend: Sophie Kinsella, bekend van Shopaholic, heet eigenlijk Madeleine Wickham. Onder deze naam werden al eerder boeken van haar uitgebracht (Slapeloze nachten, Dubbel feest en Zoete tranen), en ook De cocktailclub ligt met als auteur Madeleine Wickham in de winkels.

De cocktailclub gaat over drie vriendinnen, Roxanne, Candice en Maggie, die iedere maand hun leven met elkaar doornemen onder het genot van wat cocktails. Elk van deze drie vrouwen blijkt echter een geheim te hebben. Roxanne heeft een getrouwde minnaar, Maggie lijkt een ‘ik kan alles’ moeder, maar kan ondertussen niet meer op haar benen staan van ellende en Candice blijkt al jarenlang de mentale last van de schulden die haar vader achterliet met zich mee te dragen. Als Candice iemand uit het verleden tegenkomt, de op het eerste gezicht leuke meid Heather, lijkt het alsof zij in ieder geval met haar geheim kan afrekenen.

Maar dat loopt natuurlijk heel anders. Want is Heather wel zo aardig? Is het puur toeval dat sinds haar komst dingen niet helemaal lekker lopen. Dat de vriendschap van de 3 dames onder druk staat. Dat Candice het moeilijk heeft op haar werk? Je zal tot de allerlaatste bladzijdes moeten wachten om daar helemaal achter te komen, en dat is nou net de kracht van dit boek.

Vanaf bladzijde 1 wil je weten hoe het afloopt. Dat het verhaal steeds heen en weer gaat tussen de hoofdpersonen kan daardoor wat irritant zijn: ben je er net bij-na achter hoe het met Roxanne haar minnaar zit, gaat het verhaal opeens weer over op Maggie. Naarmate je echter verder in het boek komt zul je de bladzijdes verslinden, omdat elk van de drie vrouwen middenin een spannend verhaal belandt. Een boek om in één ruk uit te lezen.

De cocktailclub – Madeleine Wickham
ISBN 9789044327038
The House of Books
17,95 euro