Boeken

Zoete tranen

Madeleine Wickham ken je waarschijnlijk beter onder haar pseudoniem Sophie Kinsella, bekend van o.a. de Shopaholic boeken. Haar nieuwste boek, Zoete tranen, heeft echter een heel ander thema.
Fleur is 40 jaar oud en heeft een dochter van 13. Ze heeft een nogal ‘aparte’ manier om aan inkomsten te komen te hebben: op begrafenissen gaat zij op zoek naar rijke weduwnaars, die zij eerst inpalmt en daarna financieel uitkleedt. Zo is zij al heel wat mannen afgegaan, en haar nieuwste slachtoffer heet Richard.
Richard lijkt veel geld te hebben, maar het lukt Fleur in eerste instantie niet om er een greep uit te doen. Sterker nog: het lijkt er soms ernstig op dat hij toch niet zoveel geld heeft, of er in ieder geval niet bijster aan gehecht is. Fleur lijkt haar tijd te verdoen.
Als je de boeken van Madleine Wickham/Sophie Kinsella kent, zal het thema in ‘Zoete tranen’ eerst even wennen zijn. Maar al snel zit je diep in het verhaal, dat iedere bladzijde smeuiger en verbazingwekkender wordt. Wederom een fijn boek van deze auteur dus, dat tot op de laatste bladzijde boeiend blijft.

Zoete tranen – Madeleine Wickham
ISBN 9789044323832
The House of Books
17,50 euro