Travel

Vakantie met tieners? Wij hebben tips!

Tieners ergens enthousiast over krijgen? Veel succes. Zelfs een zorgvuldig uitgezochte vakantie kan ze niet altijd bekoren.

Zo’n leuke leeftijd

Tieners zijn bijzondere wezens. Van nature niet bepaald dolenthousiast of overmatig actief, tenzij het hun mobiele telefoon betreft. Schotel ze een aantal vakantiebestemmingen voor, en ze zullen hun schouders ophalen en als het meezit een geluid maken dat klinkt als ‘mwah’. Aan jou als ouder om met deze input de beste bestemming te selecteren: succes!

Namens Lifestylelog gaan wij regelmatig op reis, en komen we op plekjes die ook voor tieners hartstikke leuk zijn. Dat weten we vrij zeker, omdat we meestal een tiener meenemen. Check. En we krijgen langzaam maar zeker in de gaten wat hij en zijn soortgenoten kunnen waarderen op een vakantiebestemming.

Lang leve Landal!

Bij Landal GreenParks krijgen ze dat ook steeds meer door. Gaat jouw puber direct steigeren als je een Landal-vakantie voorstelt, want hallo, da’s toch dat park met die grote knuffelbeer? Bekijk dan even samen de speciale pagina die Landal onlangs lanceerde met tips voor tieners. Daar vind je namelijk heel veel activiteiten, speciaal voor kinderen, die op de diverse parken worden aangeboden.

De drie nieuwe glijbanen: Bombo, Presto en Intenso.

Zo zijn daar spectaculaire waterglijbanen op Hof van Saksen (wij hebben ze onlangs getest, hier vind je een kort verslag), waar tieners massaal voor in de rij staan. Op Landgoed ’t Loo vind je een lange tokkelbaan die over het hele meer loopt, probeerden we ook voor je uit.

Ieder park wat

Op (vrijwel) ieder park is wel iets te vinden voor tieners, en Landal breidt dit aanbod ook steeds verder uit. Op veel parken is een sportveld te vinden, traditioneel dé ontmoetingsplek voor tieners, waar door het Fun & Entertainment team regelmatig toernooitjes of andere activiteiten op wordt georganiseerd. Ook lasergamen vind je op veel parken, net als het nieuwe Archery Tag, waarbij je met een boog mag schieten op elkaar. Ben je aan je tiener gehecht en klinkt dit je wat rigoureus in de oren? Geen zorgen, de pijlen zijn niet scherp, maar hebben een zacht bolletje aan het uiteinde…

landal boogschieten

Op een aantal grotere parken is een tienerhost actief. Deze zorgt ervoor dat tieners elkaar direct aan het begin van hun vakantie kunnen ontmoeten op een informele bijeenkomst, waar ze zelf mogen meepraten over de activiteiten die de dagen erna voor hen georganiseerd worden. Heel slim bedacht, geef de pubers inspraak en ze zullen een stuk enthousiaster worden dan wanneer je ze iets zonder overleg voorschotelt.

De activiteiten en mogelijkheden voor tieners verschillen per park. Op de site van Landal vind je per park wat voorbeelden, wil je iets specifieker weten wat je kunt verwachten kun je natuurlijk altijd even contact opnemen met een park om hier navraag naar te doen. Of je downloadt even de Landal app: hierin vind je o.a. het actuele activiteitenprogramma per park, zodat je zelf kunt zien wat er zoal te doen is voor jouw tiener!