Kids Travel

Fotoverslag: opening nieuwe glijbanen Hof van Saksen

Hof van Saksen

Het kan je bijna niet ontgaan zijn dat je op Hof van Saksen sinds deze zomer drie nieuwe, spectaculaire glijbanen vindt. Onlangs werden zij officieel geopend, wij waren erbij!

Drie!

Als je het bijzonderste resort van Nederland wilt zijn, kom je niet weg met 1 nieuwe glijbaan. Nee, je opent er direct drie (en laat wat ruimte over, zodat je er in de komende jaren nog twee bij kunt bouwen!), en dan ook nog eens hele bijzondere.

General Manager van Hof van Saksen Roland Rozenbroek vloog samen met o.a. mensen van Landal Greenparks (waar Hof van Saksen onder valt) de hele wereld over, op zoek naar de beste, spectaculairste waterglijbanen. Die wilden zij op hun park ook hebben… of nee: ze wilden nog betere versies daarvan!

De drie nieuwe glijbanen: Bombo, Presto en Intenso.

Bombo, Presto en Intenso

Deze zomer werden de drie nieuwe glijbanen geopend. Bombo, de grootste indoor waterglijbaan ter wereld, waar je na een vrije val van 10 meter in een enorme trechter terecht komt. Je kunt er met vier personen tegelijk af, in een hele grote band.

En Presto, de steilste en hoogste indoor speedslice van Nederland. Ga liggen op je rug, en laat je met 60 km/uur razendsnel naar beneden roetsjen.

Van de Intenso ga je met zijn tweetjes, wederom op een band. In deze glijbaan zijn de lichteffecten heel bijzonder (en persoonlijk in te stellen!) en draai je vier keer volledig in het rond.

De opening van de waterglijbanen, ingeleid door een orkest dat in het zwembad stond!

Van de Bombo, de glijbaan met de enorme trechter, ga je in een band met 2 tot 4 personen. Na het glijden kom je uit in een speciale uitdrijfruimte.

De enorme trechter van de Bombo van dichtbij. Hierin glijd je rond nadat je een vrije val van 10 meter hebt gemaakt.

De prachtige boerderijen van Hof van Saksen.

Vanaf de rand van het park kijk je zo het mooie Drenthse landschap op. Tussen de boerderijen vind je veel kleine speeltuintjes; voor groots spelen kun je terecht in indoor speelruimte Harrewar.

Zullen we nog iets over het toetjesbuffet in buffetrestaurant Al Fresco vertellen? Of spreken de beelden voor zich? Genieten!