Travel

We ontdekken Landal Landgoed ’t Loo

Landal Landgoed 't Loo

Het valt niet mee, om een vakantiebestemming te vinden waar echt ieder gezinslid het naar zijn of haar zin zal hebben. En toch lukte het ons, gewoon in eigen land. Lees snel verder voor onze ervaringen op Landal Landgoed ’t Loo.

Twee gezichten

Landal Landgoed ’t Loo is een park met twee gezichten. Het eerste gezicht, daar hebben wij een midweek lang van mogen genieten: het grote meer in het hart van het park. We betrokken een luxe huisje dat direct langs het meer ligt, wat zorgt voor een prachtig uitzicht. Genieten! En handig ook, zeker in de zomer, want rondom het meer ligt een fijn strand, waar zeker bij mooi weer heerlijk op gespeeld kan worden. Zandkastelen bouwen, pootje baden of in het water spelen: het kan allemaal.

Landal Landgoed 't Loo

Maar er is meer. Het andere gezicht van Landgoed ’t Loo is dat van een statige laan, compleet met sierfontein, omringd door bos. Ook hier liggen heel veel huisjes, mooi in het groen. Wanneer je hier verblijft lijkt het soms net alsof je je op een heel ander park bevindt dan wanneer je een huisje aan het meer hebt, grappig is dat!

Landal Landgoed 't Loo

Veel te doen

Tijdens een vakantie kun je natuurlijk lekker luieren, maar daar zijn we hier niet voor. Actie willen we! Gelukkig kunnen we ons hart ophalen. Het Fun & Entertainment-team organiseert iedere dag van alles. Veel voor kleine kinderen, van knutselen tot koekjes bakken en zelfs een behoorlijk professionele show met Bollo de Beer, maar ook grotere kinderen en zelfs volwassenen komen aan bod.

Boogschieten, of het nieuwe ‘archery tag’, waarbij je met speciale pijlen (met in plaats van een scherpe punt een zacht balletje) op elkaar mag schieten zoals bij trefbal, waren als je het ons vraagt echte hoogtepunten. Leuk voor grotere kinderen, maar ook volwassenen mogen lekker meedoen.

Landal Landgoed 't Loo

Op een beperkt aantal dagen per week wordt het echter nóg leuker: dan gaat de tokkelbaan open. Deze loopt van de ene naar de andere kant van het meer. Met een helm op en een tuigje aan word je vastgemaakt aan de baan en zoef je binnen no time over het water. Heel gaaf! Omdat ze hier uit ervaring weten dat één keer nooit genoeg is, kun je heel handige strippenkaarten kopen zodat je verspreid over de dag (of gewoon heel vaak achter elkaar!) meerdere keren kunt tokkelen. Een ontzettend populaire activiteit, die zowel bij deelnemers als medewerkers en zelfs toevallige voorbijgangers veel enthousiasme oproept. Voor menigeen het leukste moment van de vakantie.

Nooit klaar

Door zijn gunstige ligging is er ook buiten het bungalowpark van alles te beleven. Zwolle, maar ook de Veluwe zijn vlakbij, en een dagje Walibi Holland of het Dolfinarium zijn ook prima te doen. Afgaand op de naam van het park zou je wellicht verwachten dat Paleis Het Loo op loopafstand ligt, maar dat zit toch anders. Landgoed ’t Loo is afgeleid van de plaats waar het park ligt: ’t Loo, een klein dorpje in de gemeente Oldebroek. Natuurlijk kun je wel in de auto stappen en het paleis bezoeken, Apeldoorn is niet al te ver rijden.

Landal Landgoed 't Loo

Landal Landgoed ’t Loo: ideaal zomerpark, fijn voor korte vakantie

Na een paar dagen Landgoed ’t Loo weten we zeker dat dit een ideaal park is om je zomervakantie door te brengen. Het grote meer is echt een groot pluspunt. Het is exclusief te gebruiken door parkgasten, dus nooit al te druk, en kinderen zullen het er minstens zo goed naar hun zin hebben als op het strand. Voor kinderen tot een jaar of 15 wordt er van alles georganiseerd, en ben je even uitgekeken op het park zelf, dan valt er in de omgeving nog genoeg te ontdekken.

Maar ook buiten de zomer kun je er prima een korte vakantie doorbrengen. Wat wij bijzonder leuk vonden waren de eerder genoemde ‘twee gezichten’. Het ene moment waan je je op het strand, het volgende loop je door de bossen. Een veelzijdig park, met veel voorzieningen en ruime bungalows. Perfect voor een familievakantie!

Als we met het hele gezin op vakantie gaan vinden we een bungalow prettiger dan een hotel, vanwege de lekkere hoeveelheid ruimte die je in zo’n huisje hebt. Omdat je gewoon met de auto gaat, hoef je je ook niet te houden aan alle beperkingen die vliegen met zich meebrengt. Laad dus zoveel koffers je maar wilt vol (tip: bij Bagageonline hebben ze super leuke, voor het hele gezin) en gaan!