Boeken

Wolfhunter River: het derde deel in de serie van Rachel Caine

wolfhunter river

Rachel Caine wist vele thrillerlezers aangenaam te verrassen met haar adembenemende boek Stillhouse Lake, waarin een vrouw geconfronteerd wordt met het feit dat haar man een seriemoordenaar blijkt te zijn.

Het verhaal gaat verder in Wolfhunter River

In Stillhouse Lake maakten we kennis met Gwen, die er tot haar afgrijzen achterkomt dat haar man een seriemoordenaar blijkt te zijn. En dat niet alleen: hij pleegde zijn marteldaden in hun eigen garage, die aan hun huis vast zit! Om die reden kunnen weinig mensen geloven dat Gwen niets van zijn daden wist. Zij wordt vervolgd en uiteindelijk vrijgesproken, maar dat is nog niet het einde van haar nachtmerrie. Online trollen, mensen die ervan overtuigd zijn dat zij medeplichtig is en zal moeten boeten, terroriseren haar en haar kinderen. Zij, en haar ex-man, zorgen ervoor dat zij zich nergens veilig durft te voelen.

Dat haar gevoel van onveiligheid terecht is, blijkt wel uit de ontwikkelingen die we in Stillhouse Lake en het vervolg, Killman Creek hebben kunnen lezen. Ternauwernood weten zij en haar kinderen te overleven, om vervolgens met haar vriend Sam een nieuw leven op te willen bouwen. Ze is vastbesloten niet meer op de vlucht te slaan, wetende dat zij uiteindelijk toch wel gevonden zal worden. Ze besluit, in het derde boek Wolfhunter River, zelfs een interview op tv te geven in een poging dit nieuwe leven positief te starten, en nogmaals een poging te doen haar onschuld te bewijzen. Dit loopt helaas heel anders af…

Het vervolg

In Wolfhunter River besluit Gwen met Sam en de kinderen af te reizen naar het kleine plekje Wolfhunter River, nadat ze een telefoontje heeft gekregen van een vrouw die hier woont en in gevaar lijkt te zijn. Als deze vrouw snel na het bewuste telefoontje wordt vermoord, waar Gwen telefonisch min of meer getuige van is, zit er voor haar niets anders op dan naar de plaats af te reizen en haar verklaring aan de politie te geven.

Er gebeuren in Wolfunter River echter bijzondere zaken. Er blijken meer vrouwen vermist te zijn geraakt, en al snel zit Gwen tot over haar oren in deze zaak. En dat niet alleen: er zijn nog steeds mensen die haar en haar dierbaren maar wat graag iets aan zouden willen doen.

Net als de eerdere boeken in de serie, is ook dit derde deel weer een flinke pil, met zijn 352 pagina’s. Dat zorgt voor urenlang leesplezier, maar zo nu en dan ook voor wat ‘dode momenten’ waarin weinig lijkt te gebeuren. Zonde, want met iets meer vaart zou de spanningsboog beter in stand blijven en het verhaal dat goed in elkaar zit beter tot zijn recht komen. De apotheose bevindt zich vooral in het tweede deel van het boek, dat wederom bloedstollend spannend kan worden genoemd.

Wolfhunter River – Rachel Caine
ISBN 9789045216980
Karakter Uitgevers
€21,50