Boeken

Stillhouse Lake: je man zal maar een seriemoordenaar zijn!

stillhouse lake

Heb je ooit wel eens stilgestaan bij het feit dat je man wel eens een seriemoordenaar zou kunnen zijn? Waarschijnlijk niet. Is ook niet nodig, daar lopen er gelukkig niet zo veel van rond. Maar in Stillhouse Lake tref je een vrouw die er nu net wél eentje tegen het lijf liep.

Het zal je man maar zijn

Gina en Mel vormen samen een gezinnetje zoals je die zo vaak ziet. Twee kinderen, een jongen en een meisje. Al een flink aantal jaren getrouwd, niet meer zo verliefd als ooit en langzaam maar zeker uit elkaar aan het groeien. Geen probleem, ze laten elkaar los, hun eigen ding doen.

Door een bizar toeval wordt duidelijk wat Mel verstaat onder ‘zijn eigen ding doen’. Jonge vrouwen vermoorden. Niet de standaard hobby, nee, en er zijn dan ook maar weinig mensen die geloven dat Gina niet op zijn minst iets in de gaten moet hebben gehad. Sterker nog, ze zit langere tijd vast, op verdenking van betrokkenheid bij haar mans daden. Die betrokkenheid bleek er niet te zijn. Gina is nergens schuldig aan, behalve dan wellicht te goed van vertrouwen zijn. Maar dat betekent nog niet dat haar naam gezuiverd is. Sterker nog, een grote groep mensen is uit op vergelding, en wenst Gina op alle mogelijke manieren gruwelijke zaken toe. Vooral online, maar regelmatig ook een stuk minder anoniem.

Vluchten

Het enige wat Gina en haar kinderen kunnen doen is vluchten, meermaals. Steeds nemen zij nieuwe identiteiten aan, steeds pakken zij op onverwachte momenten hun spullen en gaan een onzekere bestemming tegemoet. Hun nieuwste onderkomen heet Stillhouse Lake. Gina gaat hier door het leven als Gwen, en voor het eerst in jaren begint zij zich ergens thuis te voelen. Ze legt voorzichtig contacten met mensen, continue op haar hoede. Want ze weet dondersgoed dat er haters zijn die pas zullen rusten als ook zij haar laatste rustplaats heeft gevonden. En dan is er nog haar man, die inmiddels achter de tralies zit. Zijn tentakels lijken zich zelfs vanuit zijn cel nog om Gwen en hun kinderen te slaan.

Stillhouse Lake

Stillhouse Lake lijkt een ideale plek om je schuil te houden. Een vriendelijk stadje, waar weinig gebeurt en bewoners een oogje in het zeil houden bij elkaar. Totdat er opeens een lichaam wordt gevonden. In het meer, pal voor Gwens huis. Niet alleen zal zij opnieuw haar onschuld moeten bewijzen, ook lijkt het erop dat zij zelfs hier niet veilig zal zijn. Want dat lijk, dat zal toch niet per toeval precies voor haar huis opduiken?

Stillhouse Lake is het eerste deel van een trilogie, de volgende delen komen er al aan. Gelukkig maar, want het valt niet mee om dit verhaal in je hoofd af te sluiten. Waar de spanning in het eerste deel van het boek vooral op de achtergrond aanwezig is, sluipt deze naarmate het verhaal vordert steeds verder naar de voorgrond. Zonder dat je het in de gaten hebt, zonder dat Gwen het in de gaten heeft. Is zij echt nergens veilig? Waar schuilt het gevaar, en wie kan zij vertrouwen? Komt zij ooit nog uit de tentakels van haar man? De antwoorden zijn even onthutsend als het slot van het verhaal. Stillhouse Lake is pas het begin…

Stillhouse Lake – Rachel Caine
ISBN 9789045218441
Karakter Uitgevers
€15,- tot 1 oktober 2019, hierna €21,99