Boeken

Nachtvlinder: het nieuwe boek van Carina van Leeuwen

Nachtvlinder Carina van Leeuwen

We zaten er al vol spanning op te wachten: het volgende deel in de Unit Plaats Delict serie van Carina van Leeuwen.

Nachtvlinder, zo heet het nieuwe boek, en het ligt nu in de winkels. Wij lazen het in één ruk uit!

Nachtvlinder

Net als in de twee eerdere delen van Unit Plaats Delict, Vuurproef en Koud Spoor, volgen we ook nu weer forensisch rechercheur Renee Spaan tijdens haar werk bij de Haagse politie.

Er lijken meerdere zaken te spelen wanneer het boek begint: er is een prostituee overleden, er wordt een dode duiker uit het water gevist en er vindt een grote explosie plaats in een vakantiehuisje. Allemaal zaken waar de hulp van Renee hard nodig is, maar het wordt pas echt interessant als zij ontdekt dat er een link blijkt te zijn tussen al deze zaken. En dat niet alleen: er lijkt zelfs een linkje te lopen richting het eigen verleden van Renee.

Op een realistische wijze, auteur Carina van Leeuwen is ervaringsdeskundige, zie je hoe deze zaken onderzocht worden. En nee, dat gaat niet zo snel en flitsend als bij CSI. Sterker nog, er blijkt binnen de politie veel frustratie te zijn over het gebrek aan snelheid waarmee de onderzoeken kunnen worden afgerond, en hoe er samengewerkt moet worden met andere korpsen.

Juist deze aanpak, je voelt de sfeer op het verouderde politiebureau met dat kopieerapparaat dat nooit werkt gewoon, zorgt voor een goed boek. Een boek waarin het zeker niet alleen om misdaad draait, maar bovenal om mensen. Renee Spaan, haar collega’s, maar zeker ook de slachtoffers en daders in het geheel krijgen een geloofwaardig gezicht en zorgen ervoor dat Nachtvlinder meer is dan een politieroman.

Carina van Leeuwen

Auteur Carina van Leeuwen vervult binnen de Amsterdamse politie min of meer dezelfde rol als die van Renee Spaan binnen het Haagse korps. Ze weet waar ze over praat, en dat zie je in de details, maar heeft daarnaast ook verstand van schrijven. Goed uitgewerkte karakters, precieze (sfeer)beschrijvingen van locaties (voor lezers uit Den Haag en omgeving zal het een feest der herkenning zijn!) gecombineerd met een grondige kennis van zaken zorgen voor een prettig leesbare thriller.

Nachtvlinder – Carina van Leeuwen
ISBN 9789400507128
A.W. Bruna
€15,-