Boeken

Unit Plaats Delict: Koud Spoor

Koud Spoor

Na Vuurproef is Koud Spoor het tweede boek in de Unit Plaats Delict serie van Carina van Leeuwen. CSI op zijn Nederlands: stukken beter en geloofwaardiger.

Koud Spoor

In Koud Spoor speelt Renee Spaan, forensisch rechercheur, wederom de hoofdrol. In Den Haag is het zomer en bloedheet: niet precies de periode waarin je lichamen, al dan niet verdeeld in stukken, aan wilt treffen.

We volgen Renee op de momenten waarop ze dat wel doet, en kijken mee met de ‘puzzel’ die daarna aanbreekt. Was de dood van die zonderlinge man een ongeluk of opzet? En van wie zijn die lichaamsdelen die verspreid over de hele stad gevonden worden? Daarnaast worstelt Renee ook nog eens met een zaak uit het verleden, waarbij haar vader de dood vond, en eigenlijk is haar eigen leven op dit moment ook niet om over naar huis te schrijven.

Unit Plaats Delict

Dit tweede boek in de Unit Plaats Delict reeks geeft wederom een goed kijkje in de wereld van de forensische opsporing. Geen kekke programmaatjes op geavanceerde schermen, die werkelijk alles binnen 5 minuten voor je kunnen oplossen, maar goed speuren, gezond verstand en veel geduld leiden meestal tot de oplossing van een zaak. In CSI hebben we nog nooit gezien hoe de uitslag van een vingerafdruk onderzoek niet alleen dagen op zich kon laten wachten, maar daarna ook nog eens in het verkeerde postvakje kon belanden, in Unit Plaats Delict blijkt de realiteit anders.

Maakt deze meer herkenbare manier van werken de boeken daardoor minder spannend? Niet is minder waar! Wat minder flitsend misschien, maar wel veel echter. Auteur Carina van Leeuwen is zelf Forensisch Expert bij de politie en weet dus waar ze het over heeft, iets wat de boeken zeer ten goede komt. Daarnaast heeft zij zich ook verdiept in de setting van de boeken, Den Haag, en zijn ook op dit gebied alle details correct. Dat maakt de boeken interessant en prettig om te lezen.

Koud Spoor draait niet om één verhaal, er spelen zich in het boek drie grote verhaallijnen af, zaken waar Renee aan werkt, die stuk voor stuk een spannende ontknoping en zo hier en daar zelfs een cliffhanger bevatten. Kom maar op met het volgende deel, wij willen weten hoe het verder gaat met Renee Spaan!

Koud Spoor – Carina van Leeuwen
ISBN 9789400502154
A.W. Bruna
€19,95