Speelgoed

Speelgoed getest: Super Sand Castle

Een zandbak, die wil je niet in je kamer. Tenzij het een bak vol Super Sand is, want dat ruim je gemakkelijk weer op. Wij probeerden Super Sand Castle.

Dit zand is op een speciale (veilige, natuurlijke!) manier bewerkt, waardoor de korreltjes elkaar als het ware opzoeken. Geen los zand door je hele kamer dus als je kind ermee gespeeld heeft, maar hooguit kleine ‘bonkjes’, die minstens zo makkelijk op te ruimen zijn als klei.

Extra voordeel van dit ‘plakkerige zand’, dat overigens alleen aan elkaar hecht, en niet aan handjes, kleding of meubels, is dat je er leuke vormen mee kunt maken. Stort op het strand of in de zandbak menig zandkasteel meteen weer in, zeker als het zand te droog is, met Super Sand hoef je daar niet bang voor te zijn.

Super Sand Castle

Natuurlijk kun je er zelf mee aan de slag, en mooie creaties ‘kneden’. Maar met speciale vormen wordt het effect extra spectaculair. Met de Super Sand Castle set bouw je in een handomdraai een mooi kasteel. De set bestaat uit een flinke lading zand, vier kasteelvormen, en een roller en andere accessoires voor de perfecte afwerking. Gebruik, als je eens een andere vorm wilt, ook gerust je normale zandvormpjes, of bijvoorbeeld een plastic beker om ronde torens te maken.

Makkelijk in gebruik, handig op te ruimen en makkelijk te bewerken. Super Sand is ideaal met jonge kinderen die ook in de winter lekker met zand willen spelen. Heel goedkoop is deze set niet (€39,99 euro), maar je hebt er gemakkelijk jaren plezier van.