Speelgoed

Speelgoed getest: K’NEX Star Shooter

Zelf een achtbaan bouwen? Het kan met de K’NEX Star Shooter, en dat probeerden wij natuurlijk uit!

K’NEX Star Shooter

Je wordt niet zomaar genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2014 in de categorie 8 en 9 jaar, om voor deze leeftijd écht leuk speelgoed te ontwikkelen valt tenslotte nog niet mee. Het lukt K’NEX al jaren, en deze Star Shooter is weer een schot in de roos.

De baan is niet geschikt voor kinderen met weinig geduld. Voor hij staat ben je 434 onderdelen verder, en heb je zelf een motor geïnstalleerd. Maar dan heb je ook wat! Een achtbaan van ruim 1 meter hoog, waar je karretje overheen kan razen.

Bij K’NEX draait het niet alleen om het eindresultaat, de weg ernaar toe is minstens zo belangrijk en vormt het belangrijkste deel van het speelplezier. Neem er dus rustig de tijd voor, doe het samen met een ouder als het lastig is, en raak niet in paniek als je een foutje maakt. Gebeurde ons ook, niks aan de hand!

knexstarshooter2

Klaar? Racen maar!

Staat de baan eenmaal in elkaar, dan is hij door de ingenieuze constructie behoorlijk stevig. Dat moet ook wel, anders wordt hij door de kracht van het wagentje omver getrokken. Een echte miniatuurachtbaan is voor de meeste kinderen al te gek om mee te spelen, maar als zij deze helemaal zelf gebouwd hebben wordt dat natuurlijk nog veel leuker. Deze K’NEX Star Shooter zal een pronkstuk worden in menig kinderkamer, en is de aanschafprijs van €34,99 meer dan waard.