Speelgoed

Air Hogs Zero Gravity Drive

Misschien ken je de Zero Gravity van Air Hogs wel: deze bestuurbare auto rijdt ook tegen muren en plafonds op. Wat je misschien nog niet wist is dat de Air Hogs Zero Gravity Drive, die dit najaar in de winkels ligt, de verbeterde versie hiervan is.

Air Hogs Zero Gravity Drive

We beginnen met een tip, voor het geval je dit speelgoed aan wilt schaffen: zorg dat je genoeg AA batterijen in huis hebt. Je hebt er zes nodig om te kunnen spelen, en deze zijn niet bijgesloten in de verpakking. Even rekening mee houden dus!

Air Hogs Zero Gravity Drive lijkt op een gewone bestuurbare auto, maar als je beter kijkt zie je hele grote verschillen. De wielen bijvoorbeeld, die draaien niet rond (ze raken zelfs de vloer eigenlijk niet), en het gewicht van de auto is ook opvallend: als een veertje. Dat is ook wel nodig, want deze auto rijdt door luchtverplaatsing, en dat zou een zwaar karwei worden bij een meer ‘gewichtige’ auto. Het geheim zit onder de auto, daar komt de lucht vandaan die de auto voorstuwt. Naar voren, of naar boven, zo tegen de muur op. Al zagen we het al in eerdere versies van deze bestuurbare auto, het blijft een spectaculair gezicht. Nog spectaculairder wordt het als je de LED verlichting aan zet, en in verschillende kleuren laat schijnen. Zeker in een ruimte waarin het een beetje schemert een super cool gezicht!

Even oefenen

Het bedienen vraagt wat oefening, zeker als je een normale bestuurbare auto gewend bent, maar gaat met de controller in de vorm van een stuur best eenvoudig. Het tegen de muur oprijden, en zeker het bereiken van het plafond, lukt ons niet iedere keer zonder problemen, maar is zeker bij een egale muur best voor elkaar te krijgen. Een leuke bestuurbare auto met een bijzondere extra kortom, waarvan we met zekerheid durven te zeggen dat niet alleen kinderen, maar zeker ook papa’s en stoere mama’s er geen genoeg van kunnen krijgen. De verkoopprijs bedraagt €49,99.