Overig

Een (nieuwe) auto kopen? Wat zijn de mogelijkheden?

auto

Van plan om een nieuwe auto te kopen, en daarvoor geld te lenen? Of overweeg je te gaan leasen? Voordat je beslissingen neemt is het handig alle mogelijkheden én jouw wensen op een rijtje te zetten. Wij helpen een handje!

 • Bepaal wat je aan een auto wilt uitgeven en betreft het een tweedehands of nieuwe auto.

Wanneer de zoektocht begint of als je al bepaald hebt welk merk en type je wilt kopen dan is de praktijk vaak dat, hetgeen je in je hoofd hebt, qua prijs gemakkelijk wordt opgerekt. Net even een extra optie of diegene met minder kilometers en een beter bouwjaar. Wanneer je weet wat je zou willen kopen en wat deze auto gaat kosten kun je je oriënteren op de mogelijkheden voor een financiering.

 • Hoe lang wil je in de auto gaan rijden?

Bij een tweedehands auto is het goed om van tevoren enigszins te bepalen hoe lang je in de auto wilt gaan rijden. Dit zodat je de looptijd van de lening kunt afstemmen op de termijn dat je in de auto rijdt. Het is sterk af te raden om nog te betalen aan een lening terwijl je al niet meer in de auto rijdt.

 • Kies een lening vorm die past bij je wensen!

Koop je een tweedehands auto dan kun je kiezen tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. De persoonlijke lening heeft alle kenmerken die passen bij de aanschaf van een auto. Namelijk een vaste looptijd, een vaste rente en een vast maandtermijn. Zo weet je exact waar je aan toe bent en kun je alles afstemmen op je uitgaven patroon en de duur dat je in de auto wilt rijden. En je komt niet in de verleiding om, zoals bij het doorlopend krediet mogelijk is, een opname te doen.

Koop je een nieuwe auto dan zien we in toenemende mate de vele leasemogelijkheden in Nederland. Neem bijvoorbeeld private lease.

 • Met private lease wordt je geen eigenaar van de auto, je huurt deze als het ware voor een periode van minimaal 12 tot 60 maanden.
 • Iedere maand betaal je een vast bedrag aan lease. In dit bedrag zitten de kosten voor afschrijving, verzekering, motorrijtuigenbelasting, reparatie, banden en onderhoud.
 • Zelf betaal je alleen de brandstof, schoonmaken van de auto, verkeersboetes mocht je die krijgen en een eigen risico bij schades. Eigenlijk heel overzichtelijk.
 • Na de vooraf afgesproken leaseperiode lever je de auto in en worden gereden kilometers (binnen contract of daarbuiten) verrekend.
 • Bij private lease heb je de auto in privé geleased en daarom heb je geen bijtelling zoals zakelijke rijders wel hebben bij privé gebruik van de auto.

Of leasen beter is dan het afsluiten van een persoonlijke lening ligt geheel aan de eigen wensen; wil je een nieuwe auto dan kan leasen een betere keuze zijn maar let wel, de auto wordt nooit je eigendom en dat is bij geld lenen en zelf kopen anders. Een tweedehands auto wordt veelal zelf gekocht of met behulp van een financiering. Maar wat voor jou beter is dat kun je toch het beste zelf bepalen. De consumentenbond heeft een goed artikel geplaatst over de voor- en nadelen van private lease. Dit artikel kun je hier bekijken

 • Weet je wat je wilt? Vergelijk dan en vraag vrijblijvende een offerte aan!

Wij raden je aan om niet alleen verschillende auto’s te bekijken en te vergelijken maar ook de financieringsvormen. Of je nu een persoonlijke lening wilt afsluiten of toch voor private lease wilt gaan, vergelijken loont. Enerzijds om een goed beeld te krijgen van de kosten en anderzijds om te zien of je te maken hebt met een betrouwbare partij. De autolening van Frisia Financieringen is een van de voordeligste leningen in Nederland. Frisia bemiddelt al meer dan 15 jaar voor diverse grote gespecialiseerde kredietbanken waardoor zij in staat is de laagste rente voor bijvoorbeeld een persoonlijke lening aan te bieden.

Dus heb je een auto gevonden en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor een autofinanciering? Vraag dan gerust verblijvend een lening aan en vergelijk de verschillende mogelijkheden. Wij zijn je graag van dienst.

auto

Onze tips nog 1x op een rij:

 • Bepaal van tevoren wat je wilt uitgeven aan een auto
 • Stem de looptijd van de lening af op de duur dat je in de auto wilt rijden. Verwacht je 4 jaar in de auto te rijden, neem dan een lening met dezelfde looptijd.
 • Kies een lening vorm, ga je voor een persoonlijke lening of toch private lease?
 • Vergelijk en vraag altijd eerst vrijblijvende een offerte aan. Neem de tijd deze goed te vergelijken en ga vooral niet over één nacht ijs!