Favourites Getest Gezondheid Travel Veiligheid Verzorging

Getest: Hansaplast Ontsmettende Spray

Kinderen zijn er niet dol op als je hun wondje wilt ontsmetten. Het prikt vaak of het ontsmettingsmiddel heeft een rare kleur, genoeg om van in paniek te raken. Hansaplast dacht mee met alle ouders die tegen dit probleem aanlopen, en komt met een Ontsmettende Spray. Wij wilden hem wel eens testen.

De flacon ziet er in ieder geval goed uit, de spray is verpakt in een vrolijke Mickey Mouse verpakking. Stuk beter dan de meeste ‘serieus en medisch’ ogende ontsmettingsmiddelen. Aan de spray is geen alcohol toegevoegd, waardoor deze niet zou moeten prikken. Wij probeerden het zelf uit op wat schrammetjes op hand en arm en warempel, inderdaad geen prik. Je voelt een klein beetje iets ’tintelen’, maar dan op dezelfde manier als wanneer je een wondje onder de kraan houdt. Prima te doen!

Ook het feit dat je dit product middels een spray aanbrengt kan onze goedkeuring zeker wegdragen. Hygiƫnisch! Na het sprayen reinig je het wondje met behulp van een gaaskompres, je moet het aangedane gebied dus nog steeds aanraken (zeker als er vuil in het wondje is gekomen). Een praktisch flesje (verkoopprijs 4,99 euro) om altijd bij de hand te hebben, zeker ook praktisch om mee te nemen op vakantie.