Fashion

Lifestylelog probeert zomerse sleehakken van Crocs

Crocs is een merk met een klein imagoprobleem. Want zeg nou zelf, jij denkt toch ook meteen aan die kleurige instappers? Dat het merk een andere weg is ingeslagen ontdekten wij onlangs.

Zijn dit echt Crocs? Jazeker, de zomerse sleehakken die we bestuderen blijken van het bekende lichte materiaal gemaakt te zijn, en aan de binnenkant het bekende merkje te bevatten. Maar hun looks zijn compleet anders dan de fleurige klompen die zo in ons geheugen gegrift staan.

Deze schoenen zijn hartstikke leuk! En praktisch, bovendien. Da’s dan wel weer typisch Crocs natuurlijk. Zo zijn de zolen voorzien van een goed profiel, wat wel zo prettig is tijdens het lopen. En die bandjes hoef je niet steeds opnieuw met het gespje dicht te maken: er zit een handig haakje achter verstopt dat ervoor zorgt dat je binnen no time klaar bent. Kijk, daar houden we van.

crocsz142

Prima design, handig uitgevoerd. Maar dan komt het belangrijkste, als het om Nederlandse vrouwen en schoenen gaat (daar hebben we meteen de reden dat die gekleurde instappers zo populair waren!): lopen ze een beetje lekker? We nemen de proef op de som, en zijn enthousiast. Door het lichte materiaal loop je lekker soepel, terwijl het profiel zorgt dat je stevig op je voeten staat. Het gespje kun je strakker en losser stellen, waardoor je het bandje precies goed om je enkel kunt laten sluiten, wat er weer voor zorgt dat de schoen niet gaat ‘klepperen’ tijdens het lopen.

Crocs is goed bezig! Knap hoe dit merk zichzelf opnieuw heeft uitgevonden, en nu met ├ęcht mooie en nog steeds comfortabele schoenen komt. Daar kun je weer mee gezien worden.