Fashion Schoenen

Een kunstwerk aan je voeten met GIGA!

Je blijft ernaar kijken. Want hoe zit dat toch, met dat bijzondere motief op deze schoenen van GIGA? En zitten ze eigenlijk wel lekker? Kunnen ze tegen een stootje? Wij zochten het uit!

Goede schoenen

We zijn er nogal principieel in. Kinderen moeten goede schoenen dragen. Een keer een dagje op een wat minder paar, ok, maar de schoenen die het meest gedragen worden (lees: de ‘schoolschoenen’) moeten goed zijn.

Goed van kwaliteit, zodat ze een tijdje meegaan, maar ook zeker ook qua materialen en pasvorm. Voeten in de groei moeten op de juiste wijze ondersteund worden, om problemen op latere leeftijd te voorkomen.

En dus investeren wij minimaal twee keer per jaar in een goed paar kinderschoenen. Liever dat, dan vier keer per jaar een paar dat binnen no time de prullenbak weer in kan.

Maar ehm… verstandige schoenen, die zijn toch lelijk?

Vroeger, toen wij zelf nog klein waren, was het niet cool om als kind ‘verstandige’ schoenen te dragen. Die waren namelijk nogal lelijk. Lomp, sowieso de verkeerde kleur, en bepaald niet hip. Daar is gelukkig al een tijd geleden verandering in gekomen.

GIGA Shoes is een merk dat voorop loopt als het gaat om goede schoenen voor kinderen. Van goed leer, dat zich fijn naar de voet vormt, slijtvaste zolen en een uitneembaar voetbed. Dat laatste vinden we erg prettig: dan kun je het nog eens vervangen als dat nodig is, of je kunt eventuele inlegzolen er probleemloos in doen.

En helemaal belangrijk: bij GIGA weten ze wat kinderen willen. Hippe sneakers, bijvoorbeeld, die niet onderdoen voor de trendy schoentjes van minder verstandige merken.

GIGA

GIGA opvallend

Neem dit leuke paar. Je moet er een paar keer naar kijken om te zien hoe het zit, met dat motief. Wij bekeken ze van dichtbij, en zagen dat het gekleurde motief over de hele schoen heen gaat, en ‘gebroken’ lijkt door de ‘barstjes’ die erin gemaakt zijn. Heel bijzonder, het is net alsof je met een echt kunstwerk rondloopt!

Waar we blij van worden is het ritsje aan de zijkant. Kinderen hebben, zodra ze hun veterstrikdiploma binnen hebben, nogal de neiging om zeker bij sneakers de veters nooit los te willen maken bij het uit-en aantrekken van de schoenen. Niet best voor de schoen, zeker de achterkant wordt volledig afgetrapt op die manier. Door de ritsjes aan de zijkant, is het niet nodig de veters los en weer vast te maken: dat scheelt een hoop ellende (en discussie).

Natuurlijk hangt aan kwaliteit een prijskaartje. Voor dit paar GIGA Shoes betaal je iets meer dan 100 euro. Een flinke investering, maar wij doen hem graag.