Dvd Getest

Nu op DVD: Quiz

Zin in een avondje Barry Atsma? Het enige dat je hoeft te doen is de DVD ‘Quiz’ in huis halen!

In Quiz speelt Barry de rol van Leo, een nogal snelle en niet altijd even zachtzinnige presentator van een tv-spelletje. De avond na zijn laatste opnames, hij stopt met de quiz, zit hij in een restaurant te wachten op zijn vrouw en kind. Die komen niet. Wel verschijnt er een typisch mannetje, dat zich al snel ontpopt tot een tiran. Een tiran die Leo’s gezin gevangen blijkt te houden. Zij zullen het niet redden… tenzij Leo, net als in zijn eigen quiz een serie vragen goed beantwoordt. Maar dat moet wel snel gebeuren: vrouw en kind bevinden zich in een vollopende watertank… De man blijkt bijzonder veel over Leo en in gezin te weten, misschien wel meer dan Leo zelf. Lastig, want alhoewel hij in deze situatie het slachtoffer is wordt hij er, naarmate je hem beter leert kennen, ook weer niet sympathieker op…

Quiz heeft toen hij uitkwam in de bioscoop niet alleen maar positieve recensies ontvangen. Daar kunnen we ons op zich iets bij voorstellen, er komen wat clich├ęs voorbij en bepaalde zaken hadden vast en zeker beter uitgewerkt kunnen worden. Maar 1 ding doet maker Dick Maas prima: de spanning erin houden.

Wie is die vent? Wat wil hij van Leo? Hoe gaat dit in vredesnaam aflopen? Iets waar je de hele film voor af zult moeten kijken. En alhoewel het verhaal waarschijnlijk ook best in een uurtje had gepast, misschien was het er zelfs beter op geworden, vonden wij dat gezien de grote hoeveelheid Barry Atsma bepaald geen straf!