Dvd Favourites

Gezien: Gooische Vrouwen

Na lang wachten is het vandaag zo ver, en ligt de DVD (en Blu-ray) van de Gooische Vrouwen film in de winkels. De echte fans zagen hem natuurlijk al in de bioscoop, waar de film al door 1.871.800 mensen bekeken werd, maar voor die enkeling die hem gemist heeft toch even kort het verhaal.

De vier vriendinnen in Het Gooi lopen tegen wat probleempjes en ‘situaties’ aan. Martin kan zijn ogen weer eens niet van andere vrouwen afhouden (zelfs niet in de poppenhoek van zijn zoons school), tot ergernis van Cheryl, Claires dochter (en kleinzoon!) vertrekken voor drie jaar naaer Burkina Faso, Vlinder besluit bij haar vader te gaan wonen omdat ze haar moeder (Anouk) een slet vindt, en Roelien slaat een bejaarde. De hoogste tijd voor een vakantie, zo besluiten de dames, en vertrekken naar Frankrijk.

De film gaat min of meer verder waar de serie stopte en ook al hebben we de dames al weer even moeten missen, je zit er zo weer in! Wanneer de setting zich, overigens maar voor een klein deel van de film verplaatst naar Parijs krijgt de film een heerlijk internationaal sfeertje, met natuurlijk wel een klein ‘polderrandje’. Leuk is dat ook de Gooische Mannen ook wat ruimer aan bod komen, waar zij in de serie toch vaak een ondergeschoven kindje waren. De film is eigenlijk een heerlijk lange Gooische Vrouwen aflevering, die wat ons betreft zeer spoedig weer een vervolg zou mogen krijgen in de vorm van een tv-serie.

De DVD wordt uitgebracht op een 2-disc special edition versie, en dat betekent dat er voldoende ruimte is voor extraatjes. Op disc 1 tref je de film aan, disc 2 staat helemaal vol met extraatjes: een making of, verwijderde scènes, bloopers, première beelden, de trailer, Gooische Vrouwen bij Koffietijd en de Clip ‘Foxy Lady’ van Alain Clark. Grotendeels extraatjes voor de echte fans, al zijn de bloopers voor iedereen die de film gezien heeft erg de moeite waard, en zijn ook de verwijderde scènes en making of best vermakelijk om te bekijken. Aan de de extra’s is goed te zien met hoeveel plezier de film gemaakt is, iets dat duidelijk zijn positieve weerslag heeft op het resultaat. Een dvd die geen enkele Gooische Vrouwen fan mag missen!