Culinair

The Machines van Naked Juice: smoothies met een extraatje

Naked Juice The Machines

Bij een naam als The Machines verwacht je misschien een band die stevige muziek speelt. Of een actiefilm.

Niks is minder waar! The Machines, dat zijn lekkere smoothies van Naked Juice. En dat ze lekker zijn, dat hebben we natuurlijk hoogstpersoonlijk vastgesteld.

The Machines van Naked Juice

Hoe kom je erop, een smoothieslijn de naam The Machines meegeven? De reden ligt in 1983, toen Jimmy Rosenberg fruitsmoothies begon te verkopen op de stranden van Santa Monica. Die smoothies maakte hij met de professionele blender die hij cadeau kreeg van zijn vader: een apparaat dat de naam King Machine droeg.

Bijzonder aan The Machines is dat het om zogenaamde ‘boosted smoothies’ gaat, smoothies met een extraatje. Er zijn drie verschillende Machines te koop, waarbij de Blue Machine naast bosbessen en bramen ook vitamine B12 bevat, de Red Machine naast veel rode vruchten ook lijnzaad en de Green Machine zelfs 10 extraatjes, zoals spirulina en vitamine C bevat.

Naked Juice The Machines

Gezond en lekker

Er zijn van die sapjes die hartstikke gezond zijn, maar bepaald niet lekker. Je voelt je wellicht héél verantwoord bezig als je ze drinkt, maar ugh, blij worden we er niet van. Daarom besloten we The Machines aan een grondige smaaktest te onderwerpen.

En wat denk je? Zo lekker dat je bijna niet zou denken dat je gezond bezig bent! Sterker nog, we hebben extra goed gekeken of er niet stiekem allerlei niet zo gezonde extraatjes aan de smoothies zijn toegevoegd, maar nee, geen toegevoegde suikers en kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen te bekennen.

Onze favoriet is de Green Machine, omdat die ons het gezondst van allemaal lijkt, en het lekkerst vinden we Red Machine, omdat we nu eenmaal dol zijn op vers fruit. De smoothies vullen behoorlijk, en zijn dus ook perfect voor wie ‘s morgens het ontbijt overslaat wegens geen tijd of geen trek: zo’n flesje drink je zonder problemen leeg.