Culinair Getest

Koopmans Oud-Hollandse Cake & Koek

Is het cake, of is het koek? Wanneer je geen zin hebt om te kiezen, dan bak je toch gewoon zelf een combi? Wij probeerden het uit!

Oud-Hollandse Cake & Koek, van de naam alleen al loopt het water ons in de mond. Gezellig bakken, en dan bij de kachel lekker smullen, met een warme chocolademelk erbij. Maar voor het zover is moeten we natuurlijk wel even aan de bak, letterlijk en figuurlijk.

Gelukkig is het allemaal niet al te lastig: kwestie van 3 eieren, roomboter of margarine in huis hebben en de aanwijzingen op het pak opvolgen. Die beginnen bij de koek, die je maakt door simpelweg de koekbodemmix te mengen met wat water en boter. Het kruimeldeeg verdeel je vervolgens over de bodem van de cakevorm. De koek is klaar!

Dan de cake. Ook dat kunnen we best, de cakemix, eieren en boter meng je gemakkelijk tot een beslag, dat je dan weer over de koek verdeelt in de cakevorm. Uurtje in de oven en klaar is hij, je Cake& Koek.

Het resultaat mag er zijn en de combinatie is opvallend lekker. Brosse koek met zachte cake, mjammie! Wij kunnen het niet laten, en knabbelen eerst het koekje op voor we aan de cake beginnen… en bij het volgende plakje doen we het precies andersom! Koopmans Oud-Hollandse Cake & Koek is voor 1,79 euro te koop bij de supermarkt.