Boeken

Zwarte Ziel: wat ziet de paragnoste?

Zwarte Ziel

Politiemensen hebben over het algemeen niet zo veel op met paragnosten. Maar als Jennifer Brugman in Zwarte Ziel, de nieuwe thriller van Angelique Haak, samenwerkt met Evie moet zij misschien haar mening bijstellen?

In een koffer

Op een warme dag vinden twee tienermeisjes een koffer in de Maas in Rotterdam. Nieuwsgierig als zij zijn openen ze hem, om vervolgens de schrik van hun leven te krijgen. Een hoofd, van een meisje, is zomaar in een koffer gestopt en in de rivier gedumpt.

Jennifer Brugman, die we kennen uit eerdere boeken van Angelique Haak, krijgt de zaak toegewezen, samen met haar partner (zowel op als buiten het werk, maar dat laatste mag niemand weten) Ricardo. Al snel blijken er nog meer koffers op de bodem van de Maas te liggen, met hierin de rest van de lichaamsdelen. Zij blijken toe te behoren aan een jong meisje, Silver, die niet bepaald geluk heeft gehad in haar leven. Haar ouders zijn vooral met zichzelf bezig, leven een leven vol drugs en geweld, en zijn totaal niet geschikt voor het ouderschap. En zeker niet om voor een tweeling te zorgen, want ja, deze Silver blijkt nog een tweelingzusje te hebben. Is haar hetzelfde overkomen als Silver? Of is Haze nog in leven, en is het zaak haar zo snel mogelijk te vinden.

Hulp

Om de kansen te vergroten om Haze te vinden, wordt Evie ingeschakeld. Evie is een paragnoste, die de politie in een eerdere zaak goed heeft kunnen helpen. Jennifer, maar zeker ook haar partner Ricardo, zien haar met enige scepsis komen. Wat moet die kwakzalver bij hun op het bureau? Al snel blijkt Evie echter over een échte gave te bezitten, en volop informatie door te krijgen. Maar of deze allemaal met de zaak van Silver en Haze te maken heeft, dat weet ook zij niet zeker. Want waarom krijgt zij zo vaak beelden door die zij op geen enkele manier aan deze meisjes kan linken?

Zwarte Ziel

Angelique Haak heeft wederom een spannende thriller vol onverwachte wendingen afgeleverd. Met veel oog voor detail, zowel wat betreft een politie-onderzoek maar zeker ook als het gaat om de locatie (zeker wie in Rotterdam of omgeving woont zal zich direct thuis voelen in het verhaal, waar de locaties tot in detail zijn uitgewerkt). Dat maakt Zwarte Ziel een prettig boek om te lezen, een mooie combinatie met het ongrijpbare, spirituele deel dat ook in het verhaal vertegenwoordigd is. Voor wie houdt van een thriller waarin niets is wat het lijkt, waar iedere pagina een verrassing schuilhoudt, en die totaal anders eindigt dan je aan het begin zou kunnen vermoeden, is Zwarte Ziel er zeker eentje voor op het verlanglijstje.

Zwarte Ziel – Angelique Haak
ISBN 9789461094032
De Crime Compagnie
€17,95