Boeken

Uitgeschakeld van Angelique Haak: boek vol verrassingen

Uitgeschakeld Angelique Haak

Uitgeschakeld is het tweede boek van Angelique Haak, met een slot dat minimaal één vervolg aankondigt.

Uitgeschakeld

De thriller Uitgeschakeld is het vervolg op Angelique Haaks debuut, Een nieuw begin, maar valt ook prima los te lezen. De hoofdpersoon, rechercheur Jennifer Brugman en haar partner Ricardo storten zich in deze pageturner op een zaak die in eerste instantie helemaal geen zaak lijkt. Want hoe verdrietig ook, dat meerdere meisjes die jaren geleden zijn aangerand door hun leraar zelfmoord plegen is nu eenmaal niet direct verdacht.

Ze hebben nogal wat meegemaakt tenslotte, en dat twee van hen besluiten zichzelf van het leven te beroven na al deze ellende; niet verdacht. Tot er een derde volgt. En er rare dingen beginnen te gebeuren. Hebben de meisjes wel echt zelfmoord geplaagd? En zo ja, was het misbruik van de leraar wel de werkelijke reden? En wie stuurt toch die dreigende teksten naar hun nabestaanden?

Sterk

Uitgeschakeld is een boek met een sterk plot en een onverwacht einde, dat wel even op gang moet komen. De informatie over de hoofdpersonen en hun verleden, dat zich grotendeels afspeelde in het vorige boek, kan in het begin van het verhaal wat afleiden en ‘too much’ zijn. Het voelt alsof het verhaal uit Een nieuw begin nog even snel opnieuw verteld moet worden, terwijl lang niet alle details relevant zijn voor het nieuwe boek.

Naarmate het verhaal vordert ligt de focus gelukkig steeds meer op het heden, en krijgt het plot de mogelijkheid te groeien zonder de ballast van het verleden. Dat is het moment waarop het boek je naar de strot grijpt en niet meer los laat. Zoveel mensen die verdacht zijn, maar waarvan dan precies? Wat is hier in vredesnaam aan de hand? Steeds als er een antwoord lijkt te komen schakelt het boek over naar een andere persoon en setting, een frustrerende maar oh zo effectieve manier om ervoor te zorgen dat je het boek niet weg zult leggen tot je de laatste pagina gelezen hebt.

Is daarna alles duidelijk? Nou… De zaak van de zelfmoorden is afgehandeld, maar het verhaal lijkt nog lang niet ten einde te zijn. Mogen we snel een vervolg, alsjeblieft?

Uitgeschakeld – Angelique Haak
ISBN 9789461093348
De Crime Compagnie
€15,-