Boeken

Zin in Zillertal: een vertrek met consequenties

Zin in Zillertal

Lees je graag thrillers van eigen bodem, dan ken je vast de Vertrek-thrillers waar Marelle Boersma een aantal jaren geleden mee begon. Ook Svea Ersson schrijft boeken in deze serie, Zin in Zillertal is de nieuwste titel van haar hand.

Een spannend vertrek

De Vertrek-thrillers van Marelle Boersma zijn een schot in de roos. Niet voor niets zitten we met zijn allen voor de tv als daar de lotgenoten van Nederlanders die het in het buitenland proberen te maken op te zien zijn. Heerlijk, om hen zo te zien stuntelen (want natuurlijk gaat er altijd van alles mis), maar tegelijk ook best spannend, en stoer; alles achter je laten en een heel nieuw leven beginnen in een ander land. Doe het ze maar eens na!

Wat er op tv gelukkig nooit gebeurt, maar in de boeken in de Vertrek-serie wel, is dat de hoofdrolspelers in een échte thriller terechtkomen. Eentje die verder gaat dan een aannemer die zijn afspraken niet nakomt, of een lekkage die maar niet te verhelpen valt. Nee, we hebben het hier over het echte werk. Over gevaar lopen, over angstige gebeurtenissen. Over mensen die écht niet te vertrouwen zijn, en het misschien wel op jouw leven voorzien hebben. Precies de situatie waar Katja in terechtkomt als zij met haar twee kinderen, skitalenten, naar het Oostenrijkse Zillertal emigreert.

Het zag er heel anders uit

De eerste ‘verrassing’ die ze daar te verwerken krijgen, is dat de B&B die ze gekocht hebben er nogal anders uit ziet dan vooraf het geval was. En niet op een goede manier. Iemand heeft de boel er flink vernield, er is werkelijk niets meer heel. De plannen om snel open te kunnen, kan Katja dus wel op haar buik schrijven. Maar dat niet alleen; haar gevoel voor veiligheid krijgt hier ook een flinke klap door.

Want aan wie heeft ze dit ‘welkomstcadeau’ te danken? En wie wil haar blijkbaar met alle liefde een periode uit haar leven doen herinneren die ze zelf liever was vergeten? Gaat het hier om een pesterij, een onschuldige manier om te laten weten dat niet alles vergeven en vergeten is? Of heeft haar komst naar Oostenrijk iets in gang gezet dat niet meer te stoppen valt?

Svea Ersson liet met haar eerste winterse Vertrek-thriller Hej Denemarken al zien dat zij het genre prima beheerst, en ook Zin in Zillertal is weer een schot in de roos. Het verhaal bouwt zich langzaam op, zodat je eerst de kans hebt om lekker in winterse sferen te komen, en volop te genieten van het echte wintersportgevoel. Zodra het balletje echter eenmaal begint te rollen, is er geen houden meer aan en beland je in een ijzingwekkende ontknoping. Een fijne winterse thriller voor iedereen die graag op de latten staat óf geen genoeg kan krijgen van avonturen van landgenoten in het buitenland.

Zin in Zillertal – Svea Erssson
ISBN 9789461095947
De Crime Compagnie
15,99 euro