Boeken winnen

Afgelopen: Win Dit was niet het plan: de ultieme feelgood roman

Dit was niet het plan

De dagen worden korter, en wij doen niets liever dan met een goed boek op de bank kruipen.

‘Dit was niet het plan’ van Cristina Alger is onze laatste ontdekking. We vertellen je deze week alles over deze ultieme feelgood roman én geven twee exemplaren weg.

Dit was niet het plan

Charlie is de typische New Yorkse advocaat, die belachelijk lange dagen maakt in jacht op nog meer succes. En dat succes wordt steeds groter: hij maakt goede kans om binnenkort partner te worden op een gerenommeerd advocatenkantoor.

Helaas gaat het privé wat minder. Zijn vrouw is twee jaar geleden omgekomen bij een vliegtuigongeluk, en zijn jonge zoontje Caleb lijkt ook niet echt lekker in zijn vel te zitten. Niet dat Charlie dat echt aan den lijve ondervindt: het is vooral zijn zus Zadie die de opvoeding voor haar rekening neemt.

Als Charlie door een vrij ongelukkige speech met desastreuze gevolgen zijn baan verliest, brengt hij onverwacht meer tijd door met zijn zoontje. En dat blijkt even omschakelen. Als Zadie aankondigt te gaan trouwen, en eindelijk haar eigen leven eens op te gaan bouwen, slaat dat dan ook in als een bom.

Feelgood

‘Dit was niet het plan’ wordt aangeprezen als ‘de ultieme feelgood roman’, en daar is geen woord aan gelogen. De karakters zijn zo prachtig uitgewerkt, de emoties zo treffend, dat het soms bijna voelt als stiekem meekijken in het privéleven van een complete familie. Er gebeuren nauwelijks grote, schokkende dingen, maar toch heeft het boek je vanaf pagina in zijn greep. De zuchten van medeleven veranderen gedurende het lezen steeds vaker in zuchten van geluk, zoals dat hoort bij feelgood, terwijl het verhaal nooit te zoet of onrealistisch wordt.

Winnen

Wil jij dit heerlijke boek winnen? Dat komt goed uit! Wij mogen van uitgeverij Nieuw Amsterdam twee exemplaren weggeven. Kans maken? Vul dan het onderstaande formulier in en en vergeet Lifestylelog ook niet te volgen op Instagram (@lifestylelog.nl, https://instagram.com/lifestylelog.nl/).

Deze actie is afgelopen.