Boeken Favourites

Vierspel

Als het om boeken voor jonge(re) vrouwen gaat, kom je bijna altijd in de chicklit uit. En die zijn vaak wat voorspelbaar, en gericht op twintigers en begin dertigers. Waar kunnen de dertigers en veertigers terecht voor een fijn, niet al te gecompliceerd boek waarin ze zichzelf herkennen, en dat net wat meer diepgang heeft dan de gemiddelde chicklit? Bij Jane Fallon!

‘Op de man af’ en ‘Krijg je wel’ waren al bijzonder prettig, en ook haar nieuwe boek ‘Vierspel’ leest als een trein. Rebecca denkt dat ze alles voor elkaar heeft. Man, 2 kinderen, mooi huis, leuke baan (met, dat dan weer wel, een draak van een collega), en een gezellig bevriend koppel, Alex en Isabel. Maar op het moment dat je als lezer haar leven betreedt blijkt dit toch anders te liggen. Alex verlaat Isabel, en opeens is niets meer zoals het vroeger was, of, zoals het vroeger léék te zijn.

‘Vierspel’ heeft geen bloedstollend plot, geen warm liefdesverhaal of vanaf het begin aangekondigd happy end. Het is wél een boek dat zeer herkenbaar zal zijn voor dertigers en veertigers, die allemaal al lang weten dat het echte leven pas begint na die eerste kus waarmee veel chicklits eindigen. Humor, scherpe dialogen en een situatie waarin iedereen verzeild lijkt te kunnen raken: een heerlijk boek.

Vierspel – Jane Fallon
ISBN 9789032512279
De Kern
17,50 euro


Vierspel
Bestel via Bol.com: Vierspel
Jane Fallon