Boeken Culinair

Vegeterranean

Dat Antoinette Hertsenberg meer kan dan consumentenprogramma’s presenteren bij de TROS, bewijst zij met het boek Vegeterranean, dat zij naar Nederland haalde. Het werd samengesteld door Alberto Musacchio en Malu Simões die in hun hotel, in 2002 uitgeroepen tot beste vegetarische hotel ter wereld, alleen authentieke Italiaanse vegetarische recepten bereiden. En dat je daarbij niet hoeft te denken aan pasta uit een zakje blijkt al snel na het openslaan van het prachtig vormgegeven boek.

Vegeterranean is niet zomaar een kookboek, het is een ‘genietboek’. Genieten van de prachtige afbeeldingen die de recepten vergezellen, genieten van de duidelijk aanwezige liefde voor goede producten en lekker koken, maar vooral genieten van de grote hoeveelheid vegetarische recepten waarmee je zowel enkele basisgerechten als complete diners in elkaar kunt zetten.

Van bijzondere ontbijtjes tot voorgerechten, via de eerste en tweede gang naar de bijgerechten, broodsoorten en uiteindelijk de desserts. Fijn is dat er een ruime keuze is tussen ingewikkelde gerechten die veel tijd kosten en wat makkelijkere maaltijden, die je binnen een half uurtje op tafel kunt hebben. Door de prachtige, en indien nodig ook verduidelijkende, foto’s loopt het water je al snel in de mond. In ‘Vegeterranean’ zie je dat vegetarisch eten heel compleet, bijzonder en vooral zeer smakelijk kan zijn. Wij durven te beweren dat wanneer je voor een groep vrienden een diner samenstelt met behulp van dit boek, menigeen niet in de gaten zal hebben dat er in geen enkel gerecht vlees verwerkt zat. Een aanwinst!

Vegeterranean – Simões, Musacchio & Hertsenberg
ISBN 9789061128861
Karakter Uitgevers
34,95 euro

Vegeterranean
Bestel via Bol.com: Vegeterranean