Boeken

Terug naar Cornwall: een Vertrekthriller van Marelle Boersma

Terug naar Cornwall

Reizen, dat zit er even niet in. Gelukkig zijn er boeken die zo mooi geschreven zijn, dat het net lijkt alsof je mee op reis bent. Terug naar Cornwall is daarvan een goed voorbeeld.

Reizen wordt lezen

Wat doe je als je tijdelijk niet of nauwelijks je huis uit mag? Precies: je pakt een boek. Nu onze levens grotendeels ‘on hold’ staan zijn er heel veel dingen die niet meer mogen of kunnen, maar komen we ook juist eens toe aan dingen waar we normaal gesproken veel te weinig tijd voor hebben. Zet alle zorgen even opzij en pak een boek. Laat je meevoeren door het verhaal, zeker als je dat mee op reis neemt zoals bij Terug naar Cornwall het geval is.

We hebben het hier over een Vertrekthriller, waarvan Marelle Boersma er al meer schreef (bijvoorbeeld Chateau de Provence). Een thriller met een Nederlandse hoofdpersoon, die om wat voor reden dan ook is vertrokken naar het buitenland. Dit keer volgen we Jill, die vlak na de dood van haar vader raadselachtige aanwijzingen van zijn kant vindt. Aanwijzigingen die gaan over zijn geheimen, en misschien wel over haar leven. Ze brengen haar naar Cornwall, de plek waar haar familie zich zou moeten bevinden.

Terug naar Cornwall

Als het om familie gaat, dacht Jill eigenlijk alleen haar vader nog te hebben, wat verre familie uitgezonderd. Haar moeder is verongelukt toen zij nog jong was. In Cornwall heeft zij geen contacten, ze heeft geen idee of ze er familieleden aan gaat treffen. En ze heeft ook geen idee naar welke antwoorden op welke vragen ze nu eigenlijk op zoek is. Ze weet alleen dat haar vader haar niet voor niets raadselachtige hints heeft nagelaten; hij wilde dat ze op zoek ging naar de antwoorden.

Eenmaal in Cornwall blijkt de familie die zij nog heeft niet al te lastig te vinden. Of de betreffende tante echter zo blij is om haar te zien… En dat geldt niet alleen voor haar. Er zijn wel meer mensen die bijzonder vreemd reageren als zij horen wie Jill is. Klopt de informatie die haar vader haar gegeven heeft wel? Was haar vader eigenlijk wel wie Jill dacht dat hij was? En is Jill zelf eigenlijk wel de persoon die zij dacht te zijn?

In deze thriller wordt de spanning langzaam opgebouwd. Marelle Boersma neemt je mee op reis naar het prachtige Cornwall, en weet de sfeer treffend neer te zetten. Waar het boek in eerste instantie doet denken aan een familieroman, een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar wortels, duiken toch steeds meer vragen op. En dat niet alleen: ook de raadselachtige gebeurtenissen volgen elkaar in steeds hoger tempo op. Is Jill haar leven eigenlijk wel zeker op deze magische plek?

Terug naar Cornwall – Marelle Boersma
ISBN 9789461094018
The Crime Compagnie
Prijs 17,95