Boeken

Chateau de Provence: Ik Vertrek als thriller

Chateau de Provence Marelle Boersma

Ook zo’n fan van Ik vertrek? Dan mag je Chateau de Provence van Marelle Boersma niet missen!

Ik Vertrek

Dacht je dat er in het bekende tv programma over mensen die Nederland achter zich laten veel mis gaat? Het kan altijd erger! Want waar normaal aannemers en lekke daken voor de grootste problemen zorgen, is het hier een lijk. Welkom in de Provence!

Auteur Marelle Boersma is bij uitstek geschikt om zich in te leven in vertrekkende stellen; zij verhuisde zelf immers naar Portugal. Het is wennen, zo’n ander land, met andere gebruiken, en altijd wel mensen die een slaatje willen slaan uit onwetende buitenlanders. Chateau de Provence staat er vol mee! Maar waar een emigratie normaal gesproken al spannend genoeg is, verandert die van Julia en Luuc écht in een nachtmerrie.

Een lijk in het kasteel

Het gaat niet zo best tussen Julia en haar man Luuc. Luuc lijkt ons niet zo’n sympathieke kerel: hij heeft nogal de neiging om vreemd te gaan, zo merken we al snel. Julia wil dan ook eigenlijk een punt zetten achter hun relatie, maar in plaats daarvan besluiten ze samen te emigreren. Klinkt onlogisch? Tja, we hebben op tv wel raardere verhalen voorbij zien komen…

Luuc vertrekt wat eerder naar hun Franse kasteeltje dan Julia, en is al aardig ingeburgerd als zij arriveert. Al snel blijkt echter dat Luuc er ook wat geheimen op nahoudt. Hoe zit het eigenlijk, met die olijvengaard, is die wel echt van hen? En die verbouwing waar Luuc zo lekker mee bezig was, schiet die wel zo op als hij Julia wil laten beloven? Een bonte stoet lokale bewoners passeert de revue, de ene wat betrouwbaarder dan de ander. Er gaan dingen mis, er gaan dingen goed, het lijkt een ‘normale’ emigratie. Totdat er een lijk wordt gevonden in het kasteel.

Lieveling

Dat lijkt blijkt van een jonge, kunstzinnige vrouw te zijn. Het hele dorp hing al vol met posters waarop haar vermissing wordt benoemd, maar hoe kan het nou toch dat zij in dit kasteel wordt gevonden?

Nou… daar blijken al snel wat redenen voor te kunnen zijn! Luuc blijkt deze Chérie namelijk regelmatig op het kasteel te hebben ‘ontvangen’. En tuinman Joseph lijkt ook niet helemaal fris. Of heeft het jonge meisje Amélie er soms iets mee te maken? Of… Julia zelf?

Spannend!

Emigratiestress, een moord, onbetrouwbare types en een taalbarrière: genoeg ingrediënten voor een spannende thriller. Eentje met oog voor de mooie omgeving, de typische dingen waar emigranten tegenaan lopen, maar ook een zorgvuldig opgebouwde spanningsboog vol details.

Chateau de Provence is de eerste ‘Ik Vertrek’-thriller van Marelle Boersma, en leest fijn en snel weg. Een ideale thriller om mee te nemen op vakantie!

Chateau de Provence – Marelle Boersma
ISBN 9789461093042
De Crime Compagnie
€17,95