Boeken

Shopaholic grijpt in

Shopaholic grijpt in

Als Becky Bloomwood geen zin heeft om te shoppen, dan moet er wel iets aan de hand zijn! En dat is zeker het geval, in Shopaholic grijpt in.

Haar vader en de man van haar beste vriendin Suze zijn vermist. Aan Becky, haar familie, Suze en Alicia Billington (huh, was dat niet Becky haar aartsvijand?) de taak om ze te vinden!

Shopaholic grijpt in

Om ‘Shopaholic grijpt in’ helemaal te kunnen volgen, is het handig als je het vorige boek, ‘Shopaholic naar de sterren‘, gelezen hebt. Hierin verhuist Becky naar Amerika, met alle perikelen van dien. ‘Shopaholic grijpt in’ is hier een duidelijk vervolg op, en gaat verder waar het vorige boek gebleven is. Het nieuwe boek lezen zonder ‘achtergrondkennis’ kan, maar het kost dan even wat tijd om goed in het verhaal te komen.

Hoe dan ook, Becky zit met een groot deel van haar familie en vrienden, en aartsvijand Alicia (die opeens dikke vriendinnen is met Becky’s vriendin Suze) in een camper, als dit boek begint. Ze zijn op weg naar Las Vegas, op zoek naar Beckys vader en Suzes man Tarkie. Die zijn allebei verdwenen, zonder al te duidelijke redenen, en dienen gevonden te worden. Het is een bont gezelschap daar in die camper, waarbij wij bijzonder groot fan zijn van buurvrouw Janice, en zelfs Beckys dochtertje Minnie is van de partij.

Dat zoeken van paps en Tarkie gaat niet heel gemakkelijk, maar gaandeweg komen ze wel steeds dichterbij de reden van hun verdwijning. De mannen zijn op een duidelijke missie, en Becky zou Becky niet zijn als ze zich daar niet ook vol op zou storten. Ze is er namelijk van overtuigd dat de situatie waarin ze zich nu bevinden haar schuld is, en zal niet rusten voor alles opgelost is.

Anders!

In het vorige boek, Shopaholic naar de sterren, werden we soms een beetje moe van Becky. Ze werd wat voorspelbaar, door zichzelf keer op keer in de problemen te werken door haar shopgedrag. Dat is in dit boek wel anders! Want het onmogelijke gebeurt: Becky shopt niet meer. Niet zolang de problemen zijn opgelost althans.

Gelukkig heeft zij een goede opvolger gevonden in de persoon van haar dochtertje Minnie, die een shopaholic in de dop is. De peuter lijkt op haar moeder, en wil alles hebben waar haar vingertje naar wijst, wat in dit boek bijzonder vertederend werkt. En ook Becky is, nu ze het shoppen even achterwege laat, weer die leuke meid die we kennen uit de eerste Shopaholic boeken.

Een goede keuze, van Sophie Kinsella, om Becky nu eens de held te laten zijn in plaats van degene die iedereen in de problemen brengt. Het maakt het boek een stuk minder oppervlakkig, en verrassender om te lezen. Met meesterlijke dialogen, herkenbare karakters en een ingenieus plot is ‘Shopaholic grijpt in’ een boek waar alle fans van zullen smullen.

Shopaholic grijpt in – Sophie Kinsella
ISBN 9789044347869
The House of Books
€19,99