Boeken

Shopaholic naar de sterren

Becky Brandon (voorheen Bloomwood) is terug! Dit keer voert het werk van man Luke haar naar Hollywood. Dat wordt smullen!

De Shopaholic boeken van Sophie Kinsella zijn inmiddels een beproefde formule. Zo populair dat er zelfs een film van verscheen (die het uiteraard niet haalde bij de boeken), misschien wel omdat iedere vrouw zichzelf een klein beetje herkent in Becky.

Vanaf dag 1 sloten wij deze dame in ons hart. Wat ze ook doet, shoppen vormt de rode draad in haar leven. En dat brengt haar meer dan regelmatig in de problemen, tot lichte ergernis van verstandige man Luke.

Hollywood

Nu Luke, PR-man, naar Hollywood moet om daar een filmster te vertegenwoordigen, gaat er een wereld voor Becky open. Hier lopen de sterren in het wild rond! Alles doet ze eraan om zich aan te passen aan dit bijzondere wereldje. En daar horen, naast een dagelijkse gang naar een luxe therapie-center, natuurlijk ook de juiste outfits bij…

Met zoveel sterren, besluit Becky aan de slag te gaan als stylist. Het valt echter nog niet mee om binnen te komen in dit wereldje, tot Becky opeens zelf, compleet onverwacht, alle aandacht naar zich toetrekt.

Niks geleerd

Aan de ene kant is Shopaholic naar de sterren heerlijk om te lezen, omdat Becky zo overduidelijk zichzelf is, en daarmee weer enorm herkenbaar. Toch duikt er af en toe een lichte irritatie op. Die jonge, naïeve meid van toen is inmiddels getrouwd en moeder, en toch valt ze in alle valkuilen die wij van verre zien aankomen. Iets minder hulpeloos mag wel! Totdat Becky het, op geheel eigen wijze, toch weer tot een goed einde weet te brengen, en wij het boek tevreden weg leggen. Sommige mensen zullen nooit veranderen, maar da’s ook eigenlijk wel lekker.

Shopaholic naar de sterren – Sophie Kinsella
ISBN 9789044344790
The House of Books
€19,95