Boeken Favourites

Prinsessen

Prinsessen blijven een magische aantrekkingskracht houden op kleine meisjes. Ze doen maar graag alsof zij een échte prinses zijn, compleet met mooie jurk en kroontje.

Het boek Prinsessen in de ‘willewete’ serie is er voor alle meisjes (vanaf ongeveer 4 jaar) die willen weten hoe het leven van een prinses eruit ziet. Het verhaal begint met een klein meisje dat gaat slapen en droomt dat zij een prinses is. Zij vertelt vervolgens precies hoe haar leven eruit ziet, en wat zij doet op een dag.

Naast het verhaal van de prinses vind je in het boek ook nog een tweetal pagina’s over bekende prinsessen zoals Pocahontas en Sisi en een recept voor prinsessentaartjes.

Wat wij een heel klein beetje jammer vinden is dat dit boek aangeeft alles te vertellen over hoe het leven van een prinses eruit ziet, maar dat daarbij toch eigenlijk het droombeeld, dat toch al ettelijke jaren achterhaald is, wordt aangehouden. Prinsessen gaan niet naar school, hebben geen tijd om te spelen en verkleden zich drie maal daags. Precies zoals kleine meisjes het graag zien, maar natuurlijk niet kloppend met hoe onze moderne prinsesjes tegenwoordig in het leven staan.

Het boek is er dus niet om kinderen te leren over het leven van échte, hedendaagse prinsessen, maar wel om hen onder te dompelen in het sprookjesachtige beeld dat zij over prinsessen hebben. En als je daar rekening mee houdt als je het aanschaft is daar helemaal niets mis mee!

Willewete, Prinsessen – Suzan Boshouwers & Marjolein Hund
ISBN 9789044811735
Clavis
14,95 euro


Willewete Prinsessen
Bestel via Bol.com: Willewete Prinsessen
Suzan Boshouwers