Boeken

Morgen ben ik de bruid

In Nederland is je trouwdag al behoorlijk belangrijk, in Amerika is het écht de belangrijkste dag van je leven. Al maanden voor de grote dag draait alles om jou en jou alleen (ok, en je aanstaande natuurlijk) en is het zaak om niet alleen de perfecte jurk, maar zeker ook een stijlvolle feestlocatie (liefst duurder dan die waar familie en vrienden trouwden…), goed vrijgezellenfeest, lange cadeaulijst en de juiste bruidsmeisjes en daarbij horende jurken te regelen.

Aan Molly lijkt dit allemaal voorbij te gaan. Ze is dertig, al talloze keren bruidsmeisje geweest (in afschuwelijke jurken, zodat de bruid er gunstig bij afstak) en nog steeds de ware niet tegengekomen. Als zelfs haar beste vriend Brad aankondigt te gaan trouwen en haar (getrouwde!) zus Jamie zelfs zwanger blijkt te zijn is ze het zat: ze zal en moet gaan trouwen. En hoe regel je dat, als je geen man hebt? Je huurt gewoone een gigolo voor een jaartje! Gigolo Justin (in het dagelijks leven homo) reageert in eerste instantie verbaasd, maar ziet er uiteindelijk de lol van in en werkt mee.

Justin en Molly hebben zelfs een superleuk jaar samen, waarbij Justin zelfs bij Molly intrekt. Of dat met haar of meer met haar net uit de kast komende broertje te maken heeft laten we nog maar even in het midden. En al geniet Molly van alle voorbereidingen, naarmate de grote dag vordert begint ze zich toch ongemakkelijk te voelen over haar plannetje.

Als je ‘Morgen ben ik de bruid’ leest zit je binne no-time in het verhaal. Luchtig geschreven, lichte kost met een zo hier en daar wat voorspelbare verhaallijn. Toch doet dat niks af aan het ‘jummie gehalte’ van dit boek, waarbij je je aan het einde echt afvraagt hoe het verder zal gaan met de hoofdrolspelers. De verschillende karakters zijn zodanig goed neergezet dat ze prima de basis kunnen vormen voor een vervolg of zelfs een verfilming.

Morgen ben ik de bruid – Kirsten Sawyer
ISBN 9789044322156
The House of Books
16,90 euro

Morgen ben ik de bruid
Bestel via Bol.com: Morgen ben ik de bruid
Sawyer, K.