Boeken

Misstap is de nieuwe thriller van Jet van Vuuren

Misstap jet van vuuren

Dol op thrillers die je in één keer uit moét lezen? Wij tippen Misstap van Jet van Vuuren.

Misstap

Jet van Vuuren is een gevestigde naam in het Nederlandse ‘thrillerlandschap’. Van haar hand verschenen al negen spannende boeken, o.a. De oppas, Papadag en Bed & Breakfast, stuk voor stuk prima ontvangen. Jet heeft een voorliefde voor personages waarbij een steekje los is. Stuk voor stuk mensen zoals jij en ik, ze zouden je buren kunnen zijn, die verborgen trekjes hebben. Moorddadige trekjes, meer dan eens. En juist dat gegeven maakt haar boeken zo huiveringwekkend.

In haar nieuwe thriller Misstap houdt zij vast aan dit beproefde concept. Een keurige buurt in Den Haag, met bewoners zoals we die allemaal wel kennen. Het jonge stel, waarvan de man wat bindingsangst lijkt te hebben. Het echtpaar van middelbare leeftijd, dat een wat suf leven lijkt te leiden. En de snelle zakenman van verderop, die in zijn veel te dure auto rondrijdt en zichzelf de koning waant.

Wie is het?

Hier, in deze keurige omgeving, worden jonge vrouwen vermoord. En dat niet alleen: hun handen worden afgehakt. Al deze vrouwen bleken actief op Tinder, net als meerdere mannen in deze buurt. Maar wie is de psychopaat die dit op zijn geweten heeft?

Als lezer word je geraffineerd meegezogen in het verhaal, en regelmatig op het verkeerde been gezet. Alle aanwijzingen lijken richting dezelfde persoon te gaan, maar is hij het ook?

Zonder de afloop te verraden, kunnen we wel verklappen dat niet alleen bij de dader een steekje los blijkt te zitten. Alle buren hebben wat te verbergen, of dat nu een misdaad of een bijzondere ‘karaktertrek’ is. We kunnen alleen maar hopen dat Jet van Vuuren een levendige fantasie heeft. Of zou onze buurman ook…?

Misstap – Jet van Vuuren
ISBN 9789045213651
Karakter Uitgevers
€15,-