Boeken Favourites

Loslippig

Een inkijkje in de vaderlandse roddelpers, geschreven door iemand die zelf voor in van ‘de bladen’ gewerkt heeft. Dat klinkt als smullen geblazen, en dat is ‘Loslippig’ van Marie-Cecile Beniers dan ook zeker! Al is het verhaal niet autobiografisch, zij liet zich bij het schrijven ervan wel inspireren door haar eigen ervaringen.

Eigenlijk bestaat ‘Loslippig’ uit twee onderdelen. Aan de ene kant wordt de werkwijze van de roddelpers genadeloos onder de loep genoemen: verhalen komen uit de duim van de redactie, foto’s worden uit hun context gerukt en alles lijkt geoorloofd om maar een goede scoop te hebben. Daarnaast is er het verhaal van Suzanne, medewerkster van 1 van die bladen, die opeens in een zeer onhandige situatie terechtkomt als zij een relatie krijgt met Milo, dé hotste soapster op dat moment. Deze twee onderdelen zijn verwerkt in 1 verhaal, waarin Suzanne uiteindelijk het slachtoffer lijkt te worden van de roddelbladen. Want als de jacht op ‘de nieuwe liefde van Milo!!!!!’ wordt geopend kan Suzanne niet vermoeden dat de foto’s die uiteindelijk gemaakt worden iets heel anders aan lijken te tonen dan waar zij bang voor was.

Extra juicy zijn de verwijzingen naar bestaande BN’ers die je in heel het boek tegenkomt. Zo vertoont zuipschuit Debbie La Salle grote overeenkomsten met Bonny St. Claire, is de niet zo sympathieke zwemster Lynn de Rooy duidelijk gebaseerd op Inge de Bruin en komt Daphne Deckers in de persoon van Dagmar Denters voorbij. Het is een leuk spelletje zo tijdens het lezen: ‘Raad de BN-er’. Juist door de inside information die de auteur heeft is het boek, ondanks het wel iets voorspelbare liefdesverhaal, bijzonder leuk en zelfs realistisch om te lezen. Meenemen op vakantie en in 1 ruk uitlezen!

Loslippig – Marie-Cecile Beniers
ISBN 9789044327137
The House of Books
16,95 euro

Loslippig
Bestel via Bol.com: Loslippig
Beniers, M.C