Boeken

Kom terug, Como

Boeken over het leven met een huisdier zijn er na het succes van Marley & Me volop, maar zelden halen ze hetzelfde niveau als dit boek, dat inmiddels ook verfilmd is. ‘Kom terug, Como’ zal misschien ook geen kaskraker worden, maar is wel zeer vermakelijk om te lezen.

Como, uit het asiel gehaald door Steven, Sally en hun dochter Phoebe, is nogal een probleemhond. Getraumatiseerd, ongemanierd, eigenwijs en bepaald niet gesteld op Steve. Weglopen is zijn grootste hobby, erachteraan rennen Steve’s voornaamste dagbesteding. Geen gemakkelijk hondje, eentje zelfs die de meeste mensen misschien na een paar dagen al terug zouden brengen naar het asiel, maar het is al te laat: de hele familie is stiekem een beetje verliefd op Como geworden.

In het boek vertelt Steven, journalist voor de San Francisco Chronicle waar eerder verhalen over Como in verschenen, over de rol die Como binnen het gezin speelde. Hoe Como zich langzaam maar zeker aanpaste, of was het juist het gezin dat zich aanpaste? Ondertussen ‘zie’ je ook dochter Phoebe veranderen van een schuchter basisschoolmeisje in een zelverzekerde dame, klaar voor de universiteit. Het verhaal leest lekker weg, dankzij de prettige manier van schrijven van Steve Winn en vele anekdotes die hij in het verhaal heeft verwerkt. Zeker een aanrader voor dierenliefhebbers.

Kom terug, Como – Steven Winn
ISBN 9789044325782
The House of Books
17,50 euro

kom terug, Como
Bestel via Bol.com: Kom terug, Como
Steven Winn