Boeken

Jan en Noortje gaan naar groep 1

Als kinderen 4 jaar zijn gaan ze naar de basisscool, naar groep 1. Een spannend moment voor die kleine kleutertjes, waarbij wat voorbereiding en begeleiding gewenst is. Zoals bij zoveel onderwerpen, helpt het altijd om er samen een boekje over te lezen.

Jan en Noortje spelen de hoofdrol in een serie boekjes waarin meer van dit soort dagelijkse onderwerpen aan bod komen (denk aan logeren en zwemles bijvoorbeeld), en zijn dan ook de uitgelezen personen om je kind voor te bereiden op groep 1. Het verhaaltje begint vlak voor zij 4 jaar worden, en een dagje gaan wennen in hun nieuwe klas. Daar maken zij kennis met de kinderen en de juf.

Ze vinden het reuze spannend, er vloeien zelfs wat tranen, maar al met al vinden ze het dankzij de lieve juf en andere kindjes toch heel erg leuk. En dat komt goed uit, want nadat zij hun verjaardag hebben gevierd mogen zij iedere dag naar school! Ze maken er van alles mee, en het is natuurlijk extra leuk als oma een dagje meedraait in de klas.

De kracht van de ‘Jan en Noortje’ boekjes ligt in de simpele, herkenbare manier van omgaan met dagelijkse dingen. Ze laten zien dat je je eerste schooldag best spannend mag vinden, en dat een beetje huilen heus niet erg is. Een prima voorbereiding in de weken voor de school begint, en leuk herkenbaar in de tijd die daarop volgt.

Jan en Noortje gaan naar groep 1 – Marianne Busser en Ron Schröder
ISBN 9789044319019
The House of Books
9,90 euro

Jan en Noortje gaan naar groep 1 en andere verhaaltjes
Bestel via Bol.com: Jan en Noortje gaan naar groep 1 en andere verhaaltjes
Marianne Busser & Ron Schr�der