Boeken Kids

Het ultieme slijmboek

Het ultieme slijmboek

Urenlang kunnen we kijken naar filmpjes waarin slijm wordt gemaakt. Nu is het tijd om het zelf te proberen, met Het ultieme slijmboek!

Slijm

Trend gemist? Dan heb je waarschijnlijk onder een steen gelegen. Want sinds ruim een jaar is slijm maken helemaal hot, en zijn er tal van Youtube kanalen en Instagram posts aan gewijd. De een doet (of bekijkt…) het omdat het zo rustgevend is, de ander gebruikt slijm als een creatieve uitlaatklep.

Want wow, wat is er veel mogelijk met dit slijmerige goedje! Waar slijm voorheen vooral in potjes werd verkocht, is het nu de trend om het zelf te maken. En daar schuilt ook meteen een klein probleem: want hoe doe je dat toch? De meningen op internet lopen nogal uiteen, net als de resultaten. Het werd tijd voor een naslagwerk vol handige tips en projecten voor gevorderden. Dat is er nu, Het ultieme slijmboek.

Het ultieme slijmboek

Alyssa Jagan weet aardig wat van slijm. Op Instagram showt ze al haar slijmerige creaties, wat haar ruim 600.000 volgers opleverde. Je kunt haar gerust een slijmgoeroe noemen! In Het ultieme slijmboek neemt ze zowel beginners als gevorderden mee in de wondere wereld van het slijm.

Fijn is dat de basis, het recept waarmee je een goed slijm maakt, uitgebreid aan bod komt. Wat heb je ervoor nodig, hoe maak je het, en wat doe je als je slijm anders uitpakt dan gehoopt? Alyssa heeft een oplossing voor iedere slijmramp! Zorg dat je, voor je zelf aan de slag gaat, alle ingrediënten die zij aanraadt ruim in huis hebt. Dat hoeft niet veel te kosten, een aantal dingen heb je misschien zelfs al in de kast staan.

Het ultieme slijmboek

Aan de slag!

De jaloersmakende, mooie foto’s in dit kleurrijke boek zorgen ervoor dat je zelf aan de slag wilt met slijm. En dat is nu net ook de bedoeling! Zowel het basisrecept al de talloze variaties en spectaculaire effecten worden uitgebreid uitgelegd. Omdat er wordt gewerkt met stoffen die kinderen beter niet kunnen inslikken, is toezicht van een ouder gewenst (uiteraard mag je ook zonder kinderen met dit boek aan de slag!). In het begin zal het wat zoeken zijn naar de juiste verhoudingen (daarom: haal alle ingrediënten ruim in huis), maar met al deze tips kan het nooit echt mis gaan.

Ook wij konden ons niet inhouden, en stonden al snel in de keuken te goochelen met lijm en wasmiddel. Helemaal perfect was ons resultaat nog niet (te dun en te plakkerig), maar oefening baart kunst. En nu we de smaak te pakken hebben zullen we niet rusten voor we alle spectaculaire slijmsoorten die je op de voorkant van het boek ziet zelf gemaakt hebben!

Het ultieme slijmboek – Alyssa Jagan
ISBN 9789002265211
WPG Kindermedia
€12,99