Boeken Favourites

Het Klokhuisboek over kanker

We zouden het graag anders zien, maar de realiteit is dat er bijna geen kind is dat niet vroeg of laat in zijn directe of indirecte omgeving met kanker te maken krijgt. Een ziekte die iedereen laat schrikken, en veel vragen en reacties oproept.

Speciaal voor kinderen is er sinds 15 april 5x op donderdag een speciale Klokhuis serie over kanker (18.25 uur op Z@pp). Bij deze serie hoort ook een boek, dat zich in het bijzonder richt op kinderen in de midden- en bovenbouw van de basisschool. Geen verdrietig, serieus en moeilijk boek, maar een mooi kleurrijk geheel.

Natuurlijk is de inhoud niet leuk. Maar wel heel informatief! Er wordt duidelijk uitgelegd wat kanker is, welke vormen er zijn, hoe het behandeld wordt en welke onderzoeken er zijn. De meest voorkomende soorten kanker bij volwassenen worden duidelijk besproken, maar ook de verschillende soorten kinderkanker komen aan bod. Duidelijk, niet zielig, en feitelijk. De informatie wordt afgewisseld met quotes en e-mails van kinderen die een mening hebben over, of ervaring hebben met kanker, en een groot aantal veelgestelde vragen. Ook is er ruimte voor eigen inbreng, zoals een verhaal of gedicht.

Het Klokhuisboek over kanker pakt het goed aan. Niet betuttelend of zelfs ontwijkend, maar to the point. De vormgeving is geweldig, met de vele foto’s en illustraties en kleuren. Zeer toegankelijk voor ouder en kind, kan absoluut helpen het onderwerp bespreekbaarder te maken.

Het Klokhuisboek over kanker
ISBN 9789049924041
Pimento
16,95 euroHet Klokhuisboek over kanker
Bestel via Bol.com: Het Klokhuisboek over kanker