Boeken Favourites Getest

Gelezen: Move it back!

In Move it! lazen we de belevenissen van Eugenie van Stratum die met haar gezin naar Mexico verkaste. Ruim drie jaar woonden ze er, maar in Move it back! lees je dat het einde in zicht is: Eugenie en gezin komen terug naar Nederland. De maanden die aan deze terugkeer vooraf gaan heeft Eugenie weer op dezelfde humoristische, relativerende en bovenal prettig weglezende manier beschreven.

Het leven in Mexico City verschilt nogal van dat in Nederland. Angst voor ontvoeringen, corruptie en criminaliteit, maar ook een heerlijke luxe, met een hulp in huis en alle tijd en ruimte om lekker te zwemmen, feesten en relaxen. Juist die tegenstelling zorgt ervoor dat de beslissing om terug te keren naar Nederland nog niet zo snel genomen is, en gedurende het hele boek gemengde gevoelens op blijft roepen bij het hele gezin. Althans, bij Eugenie, haar man en zoontje Caesar. Hun schattige babydochter Carmen kan zich er nog niet al te druk om maken, en is veel te druk met het vertederen van allerhande Mexicanen. Iets waar Caesar overigens ook een handje van heeft, wat we best snappen als we zo over zijn acties lezen. Een grappig mannetje, met uitspraken en denkwijzen die je hardop doen lachen.

Eugenie van Stratum geeft ook in dit boek weer een heerlijk, ongeneerd en ongecensureerd kijkje in het dagelijks leven in Mexico City. De gevaren worden niet genegeerd, maar gelukkig staan de unieke en zo ontzettend ‘anders dan in Nederland’ ervaringen centraal. Met veel humor geschreven en ontzettend leuk om te lezen. Het is bijna jammer dat Eugenie en gezin nu weer in Nederland wonen, want hun belevenissen in Mexico City zouden ons nog boekenlang kunnen boeien.

Move it back – Eugenie van Stratum
ISBN 9789044965209
A.W. Bruna
15 euro