Boeken Favourites Featured Getest

Gelezen: Chimaera

Als een boek wordt aangeprezen met ‘Je kunt niet meer stoppen met lezen’ zijn wij doorgaans wat sceptisch. Het is een belofte die vrijwel nooit wordt ingewilligd, maar Xenia Kaspers nieuwe boek ‘Chimaera’ verdient deze aanbeveling absoluut.

Alex wordt vermoord. Alex is de bijna ex-man van Anne, maar ook de minnaar van Monique. En de, niet altijd even geliefde, baas (samen met Anne) van een tv-productiebedrijf. Beste vriend van Rob, ex-man van Angela en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Verdachten genoeg! Maar wie oh wie heeft Alex vermoord?

Anne is de belangrijkste verdachte. Zij heeft alle schijn tegen zich, en haar geheugenverlies over de nacht waarin de moord plaatsvond helpt ook niet echt. Ze huurt privé detective Bart in om te speuren naar de echte verdachte, en komt zo van alles te weten over Alex, maar ook over zijn omgeving. En die blijkt heel anders in elkaar te hebben gezeten dan Anne dacht, zo anders dat ze geen idee meer heeft wie ze kan vertrouwen. Zeker niet als blijkt dat zij zelf ook het doelwit lijkt te worden van de moordenaar.

Vanaf bladzijde 1 is er als lezer maar 1 ding dat je wilt weten: wie heeft het gedaan? Het aantal gegadigden neemt naarmate je verder komt in het boek alleen maar toe, en wat werd beloofd is waar, je kunt het boek écht niet meer wegleggen voor je weet hoe het zit. Daarvoor zul je je door 336 pagina’s moeten werken, wat bepaald geen straf is. Onuitstaanbaar spannend, perfect opgebouwd en vanaf bladzijde 1 meeslepend.

Chimaera – Xenia Kasper
ISBN 9789049998332
Mistral
18,95 euro