Boeken Culinair

De taarten van Marie: voor iedereen die van bakken houdt

Wat heeft het leven van een tandarts te maken met het bakken van de ultieme taart? Heel veel, zo blijkt in De taarten van Marie.

Marie is tandarts. Haar kleine praktijk draait prima, en ook haar gezinsleven draait. Niet prima, nee, het draait. Bepaald niet zo goed als dat van haar overbuurvrouw Lucy, die er een perfect gezinsleven op nahoudt, en ook nog eens perfecte taarten kan bakken.

Dit in tegenstelling tot Marie. Haar taarten vormen keer op keer een teleurstelling, zeker als ze steeds naast die van haar perfecte buurvrouw terecht lijken te komen.

Bakken maar!

Als Maries praktijk het zwaar krijgt, haar mans baan op de tocht staat en haar kinderen steeds meer achter haar rug om uitspoken, vindt Marie in het bakken de ultieme afleiding. Aan de hand van het boek van icoon Mary Berry krijgt Marie de smaak steeds verder te pakken!

Een jaar later

We volgen Marie, haar gezin en haar perfecte buren een jaar lang. Een jaar waarin Marie vastbesloten raakt de perfecte taart te bakken, een jaar waarin niet alleen haar leven, maar ook dat van de mensen om haar heen ingrijpend zal veranderen.

De taarten van Marie is een lekkere roman (letterlijk en figuurlijk, de beschrijving van al die taarten zorgden bij ons keer op keer voor acute trek!), die prima geschikt is om met een kop thee op de bank te lezen. En voor alle bakinspiratie die je tijdens het lezen opdoet, vind je nu bij het boek een gratis receptenschrift als leuke extra.

De taarten van Marie – Claire Sandy
ISBN 9789026137501
De Fontein
€19,99