Boeken

De prinses en de reus

Je zal toch maar een prinsesje zijn, dat niet kan slapen doordat de reus die boven je woont zoveel herrie maakt! Hoe je dat het beste op kunt lossen lees je in het prachtige boek ‘De prinses en de reus’, waar alleen al dankzij de prachtige illustraties heel wat kleine prinsesje volop van zullen genieten.

De prinses en de reus

Beweeg het lekkere grote boek eens een beetje, zodat het licht er goed in schijnt. Zie je dat? Glinsterende letters en bloemen! Ja, de makers van De prinses en de reus weten waar kleine prinsesjes van houden. Ook de binnenkant van het boek is, weliswaar zonder glitters, lekker sprookjesachtig en vrolijk, een echt meidenboek, en zeker niet kinderachtig.

Je zou misschien verwachten dat de prinses in dit boek in een kasteel woont, maar niets is minder waar. Ze woont met haar ouders gewoon in een huis. Ze heeft wel een bediende en een lakei, die luisteren naar de naam Snoezepoes en Muis.

In de tuin van het huis staat een enorme bonenstaak, en we weten allemaal dat bovenaan die dingen vaak reuzen wonen. Zo ook bij Sofie. En die maakt nogal kabaal, vooral ‘s nachts. Om erachter te komen waarom die reus dat toch doet, krijgt Sofie van haar vader een sprookjesbook. Daarin komen heel wat bekende sprookjes voorbij, en misschien ook wel de oplossing voor de bonkende reus. Maar daar moet Sofie wel wat moeite voor doen!

De prinses en de reus is een vrolijk, herkenbaar en positief boek, dat soms een heel klein beetje spannend kan zijn, maar met zo’n vriendelijke ontknoping dat dat snel weer vergeten is. Leuk om voor te lezen aan meisjes vanaf 4 jaar, die zodra ze de clou kennen ook zonder woorden keer voor keer het verhaal kunnen ‘lezen’ op basis van de illustraties.

De prinses en de reus – Caryl Hart & Sarah Warburton
ISBN 9789025760700
Gottmer
€13,95