Boeken

Bijna verliefd, het nieuw boek van Abbi Glines

Bijna verliefd Abbi Glines

Abbi Glines is de auteur van de Vincent Boys boeken, die ons eerder al opvielen. Nu is er Bijna verliefd, een nieuw boek dat heel wat harten sneller zal laten kloppen.

In Amerika is het genre razendpopulair: boeken voor jonge dames, nog net tieners of ergens in de twintig of dertig, waarin romantiek centraal staat. ‘Uncensored’ is de trend, wat zoveel betekent als niet alleen zoet en romantisch, maar zo hier en daar ook aardig expliciet. Geen Vijftig tinten grijs, verre van dat, maar de dingen worden bij naam genoemd, en de vonken slaan er zo nu en dan vanaf.

Bijna verliefd – Abbi Glines

Veelal draaien dit soort boeken om jonge vrouwen, die voorzichtig hun eerste stappen op liefdesgebied zetten. Zo ook Bijna verliefd. Blaire is pas 19 jaar als ze er alleen voor komt te staan, nadat haar moeder is overleden. Ze besluit aan te kloppen bij de enige familie die ze nog heeft, haar vader, al heeft hij haar de afgelopen jaren behoorlijk laten zitten. Ze kan terecht in zijn huis, wat bij aankomst eigenlijk zijn huis niet blijkt te zijn.

Het is eigendom van zijn stiefzoon, die er (zeker nu vaderlief op vakantie blijkt te zijn) helemaal niet om staat te springen Blaire op te vangen. Deze Rush is een fijne verschijning, maar lijdt een compleet ander leven dan Blaire. Rijkdom en extravagantie zijn haar vreemd, terwijl het Rush met de paplepel is ingegoten. Eigenlijk zouden die twee dus een behoorlijke hekel aan elkaar moeten hebben, zeker als hun beider geschiedenis met dezelfde vader verder wordt uitgediept, maar het tegendeel blijkt het geval…

Bijna verliefd is aan de ene kant een onschuldig, en op het eerste gezicht wat voorspelbaar verhaal over een jongen en een meisje die voor elkaar gaan vallen. Door de perfect uitgewerkte karakters, de fijne schrijfstijl en bijzondere plotwendingen is het echter totaal niet de ’tienerroman’ waar je het boek voor aan kunt zien. Je duikt erin, en wilt er nooit meer uit komen, wat een verhaal! Lief, romantisch, sexy, mysterieus: hot, hot, hot! In Amerika is het vervolg op dit boek al verschenen, laten we hopen dat de Nederlandse vertaling snel volgt.

Bijna verliefd – Abbi Glines
ISBN 9789045206059
Karakter Uitgevers
12,95 euro