Boeken

Berta en Giovanni

Berta en Giovanni is een van oorsprong Italiaans kinderboek, dat onlangs niet alleen werd vertaald in het Nederlands, maar ook in het Engels. Het resultaat is samengevoegd in 1 boekje, dat dus in beide talen gelezen kan worden. Ideaal voor tweetalige kinderen, of kinderen die gewoon een sterke interesse in de Engels taal hebben en thuis of op school al wat woordjes willen leren. Ter aanvulling kun je, om ook de juiste uitspraak mee te krijgen, vanaf 25 juli het Engelstalige audiobook downloaden op www.tutti.nl.
 
Het verhaal gaat over giraf Berta en nijlpaard Giovanni. Ze wonen naast elkaar in het bos, zijn buren, maar zijn niet bijzonder op elkaar gesteld. Eigenlijk vinden ze elkaar zelfs niet zo aardig. Als er op een dag een jager in het bos verschijnt, op zoek naar het allermooiste dier dat hij moet vangen om in een dierentuin te plaatsen, zijn de twee buurtjes er beide van overtuigd dat zij dat mooiste dier zullen zijn. Zij zijn hun leven niet meer zeker, maar zijn er ook eigenlijk niet zo zeker van wie van de twee nu het mooiste dier is.
 

Een leuk boek met een serieuze ondertoon, dat geschikt is om voor te lezen aan kinderen vanaf 5 jaar, en door kinderen van ongeveer 8 jaar zelf gelezen kan worden. Belangrijke woordjes in de tekst zijn zowel in het Nederlands als in het Engels roodgedrukt, zodat een zelfstandig lezend kind makkelijk kan zien wat de vertaling voor deze specifieke woorden is. Zo leren zij ongemerkt Engelse woordjes. Een bijzonder leuk concept, dat veel jonge kinderen zal helpen met hun eerste vreemde taal! 

Berta en Giovanni – Gionata Bernasconi
ISBN 9789490139049
Uitgeverij tutti
11,95 euro 

Berta en Giovanni
Bestel via Bol.com: Berta en Giovanni