Beauty Favourites

Voorjaars make-up

Het is voorjaar, en dus introduceren veel make-upmerken hun nieuwe producten en collecties. Wij doken er met veel plezier in, en presenteren je de leukste producten die je nu al, of anders binnen enkele weken, in de winkels aan zult treffen.

We beginnen bij de basis, met foundations en blushers. Olaz Definity Egaliserende anti-verouderings crème (26,99 euro) is een verzorgend product, dat meteen ook een egale basis legt. We testten het product uitvoerig, check hier de uitkomsten. Ook de chicque verpakte Clarins Teint Haute Tenue SPF 15 (33,50 euro) werd al uitgebreid getest en zeer prettig bevonden, net als L’Oréal Paris Matte’Morphose (17,99 euro), een vaste foundation in een potje.

Qua blush gaan we dit seizoen voor naturel. Neem bijvoorbeeld de antiek roze blusher (no 19) van John van G (6,30 euro) in het fijne kleine doosje dat je dankzij het magneetje op de achterkant kunt bewaren in een navulbaar doosje van hetzelfde merk. Of ga voor freshMinerals Mineral Blush Powder in de tint Pink Glow (29,95 euro), voor een vleugje roze op je bleke wintergezicht. De poeder komt heel fijntjes door het sponsje heen, zodat je het mooi naturel aan kunt brengen.

Als het om oogmake-up gaat zien we een aantal duidelijke trends. Koper/bruin/perzikachtige kleuren doen het goed, zowel als traditioneel ‘blokje’ als in potloden en andere opvallende verschijningen. Het doosje Shiseido Luminizing Satin Eye Color (25,60 euro) in de tint Peach geeft een mooie glans en is heerlijk zacht en stralend. Lancôme pakt het met haar Le Khôl Gloss van (28,50 euro) heel anders aan, met een vinylachtige structuur om je ogen te laten knallen. Lees hier de producttest. LOOkX tenslotte koos voor een Intense Eyeshadow (18,95 euro) die je ogen mooi en praktisch accentueert. Je kunt er mee combineren, en de Intense Eyeshadow gebruiken als basis voor je verdere oogmake-up, maar je kunt hem ook alleen gebruiken. Ideaal voor de zomer, want waterproof!

Daarnaast, en daar zul je misschien even aan moeten wennen, is ook groen duidelijk de trend. Dat zie je terug in de PUPA Baked eyeshadow trio (17 euro), waarmee je donkergroen gemakkelijk kunt combineren met een lichtere tint en mooi glanzend wit/zilver. Maar ook andere opvallende kleuren, zoals blauw en paars zijn perfect om accenten mee aan te leggen. Een ‘royal blue’ Soft Kohl oogpotlood vind je in de nieuwe collectie van Rimmel London, de mooie paarse tint is de Triple Purpose Eyeliner van PUPA (12,50 euro).

En dan, de finishing touch, de lippen. Er zijn dit seizoen allerlei producten,van gloss tot lipstick met een kwastje, maar wij beperken ons dit keer tot de good old, vertrouwde lipstick. Bij de hele naturel make-up look zijn namelijk prachtige, passende kleuren te vinden. Vind je helemaal naturel een beetje te kaal? Ga dan voor een mooie paars, of bruintint op de lippen. De donkerpaarse tint van LOOkX (15,50 euro) geeft niet alleen kleur, maar ook veel verzorging. De Luxury Lipstick in de tint ‘Simese’ van freshMinerals (17,50 euro) geeft een mooie gouden gloed, vooral erg geschikt als je al een lekker zomers tintje hebt. Meer naturel zijn de lipsticks in de knalroze verpakking van Rimmel London (9,99 euro, uit de nieuw te verschijnen Colour Show Off lijn), de zacht lila/roze variant in de mooie matzwarte verpakking van Shiseido (23,60 euro uit de Perfect Rouge Glowing Matte collectie, klik hier voor een producttest) en de in een koperkleurige verpakking gestoken rozebruine lipstick van John van G.