Beauty

Salt of the Earth: 100% natuurlijke deo op basis van zout

Salt of the Earth

Wat worden we hier blij van! Deo die 100% natuurlijk is, en ook nog eens hartstikke goed werkt. Maak kennis met Salt of the Earth.

Natuurlijke deo

In onze zoektocht naar een 100% natuurlijke deo schreven we onlangs al over de fijne producten van Weleda. En nu blijkt er onlangs ook nog eens een merk op de markt te zijn gekomen dat zich geheel en al richt op dit soort natuurlijke alternatieven op reguliere deo. Hun geheim? Zout!

Salt of the Earth

Wat je eigenlijk niet in je deo wilt hebben zijn zaken als aluminium chloorhydraat, alcohol en parabenen. De huid van je oksel is hartstikke dun en kwetsbaar, en los van de vraag of alle enge verhalen die je over deo leest kloppen; je wilt er gewoon geen chemische troep opsmeren.

Maar wat dan wel? Zout! En nee, je hoeft niet in de weer met je zoutvaatje, we hebben het hier over een natuurlijk mineraalzout. Als je dit aanbrengt onder je oksels, ga je niet minder zweten. Wat er wel gebeurt is dat bacteriën die met het zweet naar buiten komen, snel het loodje leggen. Zij kunnen niet tegen zout, en zullen niet overleven. En het zijn juist de bacteriën die zweet laten stinken.

Salt of the Earth

Hoe doe je dat?

Zout dus. Maar hoe krijg je dat zout onder je oksel? Nou, dat kan op verschillende manieren. De meest klassieke manier is een stick, een grote, afgeronde klomp zout eigenlijk, die je op een vochtige huid gebruikt (is je huid niet vochtig, dan maak je eerst de stick een beetje nat). Het voelt een beetje raar, zo’n harde stick die niet voelbaar iets op je huid achterlaat, maar het werkt als een tierelier.

Ben je meer van de spray? Kan ook. Je kunt daarbij zelfs kiezen tussen een geurloze of eentje met een lavendel/vanille luchtje. Is eigenlijk niet nodig, maar we snappen best dat je gehecht kunt zijn aan een lekker luchtje onder je oksels.

Deze 100% natuurlijke deo is wat duurder dan een reguliere (prijzen beginnen bij €7,49). Maar zeker de sticks gaan veel en veel langer mee, rustig een paar maanden. Per saldo ben je dus eerder goedkoper uit dan duurder, en doe je je oksels ook nog eens een plezier. Hadden we je al gezegd dat wij groot fan zijn?