Beauty

Deo zonder aluminiumzouten van Weleda: een natuurlijk alternatief

weleda deo

De huid onder je oksels is dun en kwetsbaar, en dan gaan er ook nog eens allerlei enge verhalen over deo rond. Een mooi moment om de 100% natuurlijke deodorants van Weleda eens te proberen!

100% natuurlijk

Er kunnen tal van redenen zijn die je doen besluiten op zoek te gaan naar een natuurlijk alternatief voor je reguliere deo. Misschien is het een bericht over de vermeende samenhang tussen borstkanker en deo, misschien geef je sowieso de voorkeur aan natuurlijke producten, of misschien ben je gewoon benieuwd of een natuurlijk product net zo goed werkt als eentje vol aluminiumzouten.

Aluminiumzouten, die vind je niet in de nieuwe 100% natuurlijke deo van Weleda. Maar wat betekent dat eigenlijk?

Aluminiumzouten zorgen ervoor dat de zweetproductie wordt afgeremd. Zeker in deodorants die niet alleen een lekker geurtje geven, maar je ook ‘beschermen’ tegen zweet vind je ze vaak. Dat afremmen van de zweetproductie, daar zien ze bij Weleda niks in. Zweten is een natuurlijk proces van het lichaam, een belangrijk proces zelfs, en daar moet je niet mee rommelen.

Maar ja… zweet, dat stinkt. En laten we wel wezen, daar zitten we niet op te wachten.

Wel zweet, geen geurtjes

Zweet zelf stinkt niet, maar de bacteriën die erin ontstaan wel. En dus is het zaak die groei van bacteriën tegen te gaan. Weleda doet dat met etherische olie, en verdraaid, dat werkt. Je oksels blijven niet kurkdroog, zoals je dat met je normale deo misschien gewend bent, maar stinken doen ze ook niet. Mocht er ondanks de anti-bacteriële werking toch een luchtje ontstaan, heeft de etherische olie nog een voordeel: er zit een heerlijke geur aan, die moeiteloos jouw zweetluchtje verdoezelt.

Voor dames kun je binnen deze nieuwe lijn kiezen tussen Granaatappel en Citrus. Wij probeerden de laatste uit, een lekkere frisse deo die het moeiteloos de hele dag volhoudt. De prijs ligt wat hoger dan bij de deo die je misschien gewend bent (€6,99 per stuk), maar de ingrediënten zijn dan ook net wat kostbaarder.