Beauty

Nog meer beauty van Cien bij Lidl

Cien Lidl

Misschien ken je de Cien beautycollectie van Lidl al. Wist je dat deze nu is uitgebreid met ruim 50 verzorgingsproducten, en dat er nu ook make-up te koop is?

Handig! Kun je dat meteen meenemen als je er toch boodschappen doet. En lekker goedkoop ook! Maar hoe zit het met de kwaliteit? Wij probeerden een aantal producten uit.

Cien bij Lidl

Wie wel eens winkelt in Duitsland (we schreven er al eens een artikel over!), weet dat de drogisterijen daar enorm groot, en enorm goedkoop zijn. En dat vrijwel alle supermarkten ook een flink beautygedeelte hebben, waar menig Nederlandse supermarkt een voorbeeld aan mag nemen. Deze trend lijkt nu ook naar Nederland te komen, en Lidl loopt voorop.

Laten we beginnen met de lage prijzen: de Cien producten van Lidl zijn allemaal te koop voor prijzen die tussen de €0,59 en €3,99 liggen. Een flinke fles badolie kost €3,99, een sachet badzout €0,59, gezichtscrème heb je voor €2,99 en een fles keratineshampoo kost €1,49. Daar kan menig drogist niet tegenop.

Om te zien of goedkoop geen duurkoop is, lag ons bureau de afgelopen periode vol met een flink aantal producten uit het assortiment. We sloegen flink aan het uitproberen!

Cien Lidl

Kwaliteit?

De verpakkingen zijn in ieder geval dik in orde, en doen niet onder voor de drogisterijmerken. Blij werden we van de heerlijke Foot Cream, met 10% urea: perfect voor de soms zeer droge huid van je voeten, maar ook prima geschikt voor droge handen of droge plekjes op ellebogen en knieën.

Ook fijn: de Beauty Elements Bath Oil, met een wat luxere uitstraling dan de andere producten. Mooi genoeg om in je badkamer neer te zetten, en heerlijk om in te badderen. Niet te vet, en ook niet te overheersend qua geur, precies goed kortom. Ook de nachtcrème die we probeerden beviel prima, en doet niet onder voor menig drogisterijproduct. Voor het nieuwste van het nieuwste moet je natuurlijk de dure merken hebben, maar zoek je gewoon een degelijke crème die je huid goed in conditie houdt zit je bij Lidl goed. Fijne extra: er zitten geen minerale oliën in de crème verwerkt.

Cien Lidl

Met het risico wat eentonig te worden: ook de overige producten die we uitprobeerden zijn kwalitatief prima. Niet opzienbarend, of met unieke ingrediënten die we nog niet kenden, maar gewoon goed en zonder gedoe. Vergelijkbaar met het huismerk van een drogist, en soms zelfs met de A-merken die je daar vindt, alleen in de meeste gevallen goedkoper.

En de make-up?

Je make-up kopen bij de Lidl. Waarom niet? Ook hier geldt weer dat de prijzen prima zijn (lippenstift, foundation, nagellak en mascara kosten allemaal €1,99), en de kwaliteit eveneens. Wij zijn vooral gevallen voor de lipgloss, die een mooie subtiele kleur geeft en niet plakt: het resultaat doet niet onder voor veel duurdere merken.

Cien Lidl

Lidl laat zien dat goede producten niet duur hoeven te zijn, ook als het om verzorging en cosmetica gaat. Prima producten voor iedere dag, voor prijzen waar we blij van worden.